Šumná Ostrava (TV film)
Dokumentární
Česko, 1995, 26 min
Radovan LipusHrají:
David Vávra, František ŠecObsah
Stylizovaný dokument, v němž žasnoucí turista David Vávra představí architektonické skvosty třetího největšího města České republiky. (oficiální text distributora)
RHK
Geniální komentář komentář: LINKIN. Já Ostravák fakt k tomu nemám co dodat, bo se svíjím smíchy...(21.3.2009)
IllIlIlIIl
Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů...(24.1.2009)
Herr_Flick
Architektonicky špacyr – hlavak, Nadražni, Poruba. Dobre, ale co z teho je Ostrava? Ten najebany mulař? Ostrava, to maš Hlubina, Paskov, Šverma, Jeremenko, to maš Stodolni, paternoster na rathauzu, Bazaly a esi něco stoji za natočeni, tak Přivoz a Dubina z druhe strany, bo tam je teho dycky najvjec. A on ti tam ešče ku temu pušča jakysyk paskvil a vrchol všeckeho ta Vltava. „Hélééé, ják sé dóstánů ze svinovskýho nádraží dó céntrááá?“ „Tak ty se tam pyčo nedostaneš.“ To maš tak, jak ti pepik toči o čem vi kulove.(14.9.2011)
LINKIN
odpad!Tohle mohli vypotit opravdu jenom ti přažstí chuji. Takhle hanět Ostravěnku moju, srdce rudé. Ani hvězdu si ten cyp před kamerou nezaslouží bo Ostrava není jen nějaký kostel kajsik v Porubě, Ostrava to je Stodolní, Jarek Nohavica a Baník pyčo. Jen ať dojdů včil na Bazaly kaj jim to Ostravští synci a děvuchy názorně předvedů, co že to je Ostrava.(25.11.2009)
pfa
Žasnoucí a svým podáním originální David Vávra v cyklu povedených dokumentů o architektonických skvostech našich měst. Ostrava. [9/1O](30.4.2007)
Jermann
Lehce jednostranná, ale v zásadě výstižná pohlednice z ne právě blahých dob mého ocelového rodiště. Z hlubin šedi už ovšem Ostrava ušla slušný kus cesty .. a dnes už si občas někdo dá i ''Bacha'' na to, co se tu postaví.(4.10.2011)
okkac
Dal bych více, ale v roce 2008, kdy píši tento komentář, se zde v Ostravě toho tolik změnilo, že už tento dokument toho moc nevypovídá.(6.10.2008)
Konopek
Hned na úvod myslím celkem typicky smutný příklad toho, jak to ve většině našich měst vypadá. Ale tím je pořad samozřejmě zábavnější :) PS: Uživatel LINKIN se svým příspěvkem krásně dokresluje lidovou stafáž, co se pohybovala před kamerou.(27.11.2010)
Mikino00
Jako by mi v tomhle případě mluvil z duše.(31.5.2011)