Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Reality-TV

Recenze (16)

plakát

Pečie celé Slovensko (2021) (pořad) 

Ne úplně špatný pořad, u kterého jsem se přiučila něco o pečení. Soutěžící jsou opravdu šikovní a je vidět, že to umí. Jediné, co mi na tom vadí jsou notoricky trapní a nevtipní moderátoři, kteří tam vůbec nejsou potřeba a doufám, že už je nikdy nikde neuvidím.

plakát

Makroekonomie bez magie (2023) (pořad) 

Krásná ukázka toho, jak moc se v našem státě z vysoka kašle na vzdělání. Neučí se o tom ve škole, neučí se o tom ani nikde jinde a v televizi se problematice daní věnuje díl pořadu, který má velkorysou stopáž 5 minut (!!!!!). Samozřejmě to jsou témata, která se za těch 5 minut nedají pořádně projít a vysvětlit, byť snaha je celkem velká, snaží se problematiku vysvětlit jednoduše a srozumitelně, moc informací vám ale pořad nepředá. Není ze své podstaty ani možné.

plakát

Moje zprávy (2018) (pořad) odpad!

Ubohý zoufalec, co jak u piva vykládá jakési zprávy, které si načetl na zpravodajských webech. Neumí mluvit, vyprávění není vnitřně konzistentní ani zábavné. Intelektuální přínos taky nulový. A ještě ke všemu tam cpe jakési názory nebo hodnocení, které jen ukazujeho omezenost. Katastrofa a ztráta času.

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Když jsem na tom byla kdysi v kině, moc se mi to líbilo, ale teď s časovým odstupem jsem z toho (jak tu už někdo napsal), nic moc neměla. Ve filmu je zachycené hlavně nekonečné opravování aut , moc se tam neprojevují charaktery některých cestovatelů a hlavně přes řvaní motorů není často nic pořádně slyšet.

plakát

Vyprávěj - Série 5 (2013) (série) 

Bohužel tato série už nenabízí nic moc kromě závěrečného vyústění osudů postav. Připadalo mi, že ona slavná atmosféra doby zde byla už trochu odfláknutá, dost věcí nedávalo smysl a celkově se seriál změnil spíš ve vztahovou telenovelu. Co mě iritovalo nejvíc, byl vývoj postavy Honzy. Stává se z něj totální moula, parodie na chlapa. Lucie ho má srovnanýho do latě jak psa, před každým se plazí. Matěj Hádek nemá vůbec žádný charisma, z toho člověka není cítit absolutně nic, leda to, že kdyby mu někdo dal facku, sám se ještě bude omlouvat. Na konci si neumí ani vyřešit situaci s jeho tchánem, který je celej seriál totální hajzl, ale stejně ho na konci všichni kromě Karla omlouvají a ještě mu nadávají, že ho na svatbě nechce. Nevěřím tomu, že tohle by se v reálným životě stalo a jak už jsem psala, nedává to moc smysl.

plakát

Čo ja viem (2014) (pořad) 

Kde jsou ty časy, kdy aby člověk mohl jít do vědomostní soutěže, musel něco vědět? Tohle je další šaškárna, kdy můžou povylézt hvězdičky, byť za hranicemi Slovenska neznámé. Co na tom, že kolikrát jsou tupý jak polena, hlavně že ty "známý" ksichtíky vydělávají...chybí mi Riskuj.

plakát

Solaris (1972) 

Protože jsem četla prvně knihu, která nemá ani 200 stránek, a až následně viděla tento film, chápala jsem ho o dost víc, ale i tak si myslím, že ani zdaleka neřekl tolik a všechno co měl. Z přemýšlivého psychologa Kelvina je zde ve filmu miláček Kris, neustále zaražený, zaujatý ženou, nemající pořádně co nabídnout. Lem nikdy nepsal vyloženě tvrdý sci-fi (teda aspoň na mě), takže svět, kdy lidi běžně létají k cizím planetám zde představuje japonskou dálnicu a bláto u rodného domku (ale faktem, je, že to knize ani není, tam začíná děj až příletem na stanici). Scény se tahají snad do nekonečna a zrovna mně nenabídl film nic, o čem bych u nich měla nějak hluboce přemýšlet. Fakt me to nebavilo, nezaujalo, zopakuju si, až budu starší a budu pořádně umět rusky, zatím nechám 3* a snad se ještě vrátím změnit hodnocení v budoucnu.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Zajímá mě jedna věc: proč má proboha ten film 3 hodiny? zásadní části příběhu jsou potlačeny do malikatých střípků, naopak rozvleklých a nepříliš vtipných, zajímavých nebo vzhledem ke své délce nedůležitých rozhovorů a děje je ve filmu plno. Postavy mi připadaly taky dost plytký, třeba manželka Naomi nemá prakticky žádnou osobnost, celá její role spočívá v tom, že je buď nahá, nebo se hádá s Jordanem. Ostatní postavy pak zase většinou hýří a fetují, nikdo tam nemá žádný hlubší názor nebo projev, a to včetně Jordana.  Konec příběhu je jen skokově naznačený. Znovu se na to fakt dívat nepotřebuju.

plakát

Simpsonovi - Vočko v jednom ohni (2011) (epizoda) odpad!

Pro někoho tento komentář možná bude spoiler, ale vzhledem k plochosti a předvídatelnosti děje to nebude újma. Na začátek Vočko opět mění zaměření své hospody - něco, co jsme viděli už snad 3x a v dalších sériích znovu uvidíme. Vočko následně předstírá, že je gay, na což se fakt hrozně překvapivě hodně brzo přijde. Druhá a naprosto nesouvisející dějová linka se týká ředitele Skinnera a nové učitelky hudební výchovy. Lusknutím prstu a na základě ničeho se do sebe zamilují, aby se následně rozhodla odjet z města jen proto, že se s její dcerou nechce bavit Bart. Simpsonovi jako rodina tu nehrají prakticky žádnou roli. Vtipy velice plytké, zoufale umělé a nevtipné. Epizoda je fakt zoufalá, radši než produkovat toto, měli Simpsonovi spáchat hromadnou sebevraždu 20 let zpátky.

plakát

Slunce, seno a pár facek (1989) 

Dlouho jsem tento film pouštěla jen tak do pozadí, především ais proto, že ho mám nakoukanej a znám nazpaměť. Až nyní jsem na něj po letech fakt podívala, navíc nedlouho po prvním díle trilogie. Z toho důvodu musím říct, že jedinačka má nějaký nápad, humor a absurditu. Dvojka ji však už jen vyžírá, tvůrce nepřichází vůbec s ničím novým, pokračuje jen v nějakým způsobem kdysi načatém příběhu. Jak jsem psala, film nenabídl nic, co bysme ještě neviděli, kormě monstrózní závěrečné rvačky. Nutno dodat, že mě poměrně rychle začal docela nudit - počínaje jednou z prvních scén, hádkou Škopkové s její starou maminkou, která byla zbytečně dlouhá a natažená a neustále opakujícím se prvkem.