Reklama

Reklama

Káťa a Škubánek

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1982–1993), 3 h 28 min (Minutáž: 8 min)

Série(4) / Epizody(26)

Obsahy(1)

V malém domku spolu bydlí dva nerozluční kamarádi, holčička Káťa a strakatý pes Škubánek. Od začátku, kdy Káťa objeví v kočárku, kam si uložila čokoládové vajíčko s přáním, aby se jí něco na jaře vylíhlo, malého psa, jsou ti dva nerozlučnými kamarády. Zažívají spolu nejen veselé, ale i napínavé příhody a zúčastní se mnoha her a soutěží. Všechno by bylo v nejlepším pořádku, kdyby jim jejich přátelství nezáviděl škodolibý kocour Luciáš. Ten se ovšem vždycky za své léčky vytrestá sám, jak už to v dobrých groteskách bývá. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pěkný večerníček, který provází příjemný hlas paní Molavcové. Zrovna je duben 2010, mě je 25 let a koukám na to. Baví mě to i po letech. Na pět to sice není, ale čtyři příjemné si to určitě zaslouží. Jen škoda, že takovéto kouzelné večerníčky už nevzniknou. Jo a taky musím podotknout, že je tam kouzelná melodie. Prostě a jasně. Dávám 80% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénář: Libuše Koutná, Josef Lamka; hudba: Angelo Michajlov. Spojení Káti s rošťáckým Škubánkem je v podání Jitky Molavcové správně večerníčkovské. Navíc když se podaří přelstít kocoura Luciáše, tak to je pěkně ekologická jízda. Ale pozor, aby auto na kočičí pohon nebylo žalovatelné kvůli týrání zvířat:-) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mladá slečna žije v zoofilním svazku s kabelkovým psíkem. Kocour jim tam leze na čumendu. Spolu s perlami jako Goro - bílý tesák, Béla a Sebek či kólie doporučuji nepouštět dětem, nebo se brzy ozve škrábání jejich drobounkých prstíků. A budou škrabat a škrabat tak dlouho, až se vám protunelují do a hlavy vy jim to štěňátko zakoupíte. Následující etapa obsahuje vaše půlnoční courání po sídlišti s přerostlou, slintající a chlupatou bestií, které smrdí z mordy a na rozdíl od Škubáka po sobě rozhodně nespláchne. A tím nemyslím vaši ženu. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbilo, když si Káťa v jednom díle usmyslela, že chce auto. Ihned to řekla Škubánkovi ať se postará a ten čtverák neudělal nic jiného, než že se s holkou vypravil na nedaleké smetiště a mezi spoustou vraků jí řek:"tak který auto chceš? Mercedes, volvo nebo škodovku?" Káťa něco odpověděla a ŠKkubánek pak doma podle nákresu koloběžky sestrojil parádní vůz z toho bordelu na skládce....hotovej kutil Tim. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

26/26 Bohatě adaptovaný seriál výtvarnice Marešové a vypravěčky Molavcové, který vycházel ve Čtyřlístku v letech 1984-1992 (Knihovnička 119-195), je pozoruhodný svými dalšími přepisy do knížek a převyprávěními na CD, jež se nikdy neobešly bez jedné z dam. V kontextu starších seriálů Čtyřlístku, které se také dostaly do Večerníčku (nebo naopak), je Káťa a Škubánek jediným s konzistentní podobou a jazykovou verzí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama