Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se zrodil tisíc a jeden ostrov Zeměmoří, ovládali planetu svými zlovolnými silami nejděsivější bytosti ze všech - Bezejmenní. Řádu kněžek se ale podařilo ukovat z víry vzácnou runu míru, která nastolila v Zeměmoří klid a zahnala Bezejmenné do hlubin chrámu na ostrově Atuan. Jenže pak byla runa rozlomena a světem se začalo šířit jako mor zlo v podobě nájezdníků. Podle pradávné pověsti se má ale jednoho dne objevit mladý čaroděj, který runu opět spojí a přinese do světa ostrovních národů trvalý mír. Oním vyvoleným je kovářův syn Ged. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

BIEDA, BIEDA, BIEDA !!! Na čo siahnu americký primitívi v Hollywoode, to poserú. Kto má záujem o nádherný príbeh o Zeměmoří, nech neľutuje a prečíta si knihy Ursuly LeGuinovej - "Čaroděj Zeměmoří", "Hrobky Atuanu" a "Nejvzdálenější pobřeží". Tento paškvil okrem ukradnutých názvom s tým nemá nič spoločného. Inak úplne presne to vystihol monolog. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Knihy neznám, a po téhle bídě ani znát nechci, protože tahle dvoudílná série opravdu ke čtení nenaláká. Nízkonákladovka ve své nejhorší podobě, kdy u některých záběrů je vám spíš do smíchu, jak tragicky a amatérsky vypadají. Popravdě jsem se dost ztrácel v tom rozdělení na dvě půlky, kdy mi přišlo, že po tom finálním souboji z konce první části chybí snad tak 30 minut děje, protože jsem se v druhé částí už moc nechytal. Sérií protínají různé známější jména, která se zpravidla objeví jen na pár minut, aby nabobtnala jejich peněženka, ale žádný zajímavý výstup z toho nevzejde. ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice jen druhou polovinu, ale bylo to úžasně roztomilé. Myslím, že se co nejdřív pustím do knižní předlohy, abych ten film taky mohla nesnášet pro odchylky:-D...Celkově- kněžky a čarodějové, tomu já málokdy odolám...:-) EDIT(konečně shlédnuto celé a v angličtině)...inu, jisté zádrhely ten film opravdu má, ale pro tu roztomilost stejně hodnocení nezměním... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejlépe ten pocit zklamání z filmové, resp. televizní adaptace, nejlépe ve svém komentáři popsal monolog. Lépe bych to nedokázal. Ale jsem rád, že tento dvojfilm vznikl a že je zde alespoň nějaká snaha nakouknout do světa Zeměmoří a předat trochu té atmosféry, toho pocitu z knihy, té nejednoznačnosti i lidské rozpolcenosti, hledání vlastního osudu, kdy člověk dělá chyby a učí se z nich. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Být o patnáct let mladší a neznat literární předlohu, tak by se mi tento TV film snad i líbil. Gorova anime adaptace s knihama taky nemá moc co společného, ale oproti americké verzi se může alespoň pochlubit pěknou vizuální stránkou, točit toliko výpravné látky s televizním rozpočtem opravdu nemá cenu. Zápletka, herci, kostýmy, samý zmatek. Pěkný příklad jak se z inteligentní fantasy může stát fantasy brakové. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama