Reklama

Reklama

Voodoo: Umění ďábla

  • Thajsko Khon Len Khong (více)

Obsahy(1)

Byl zavražděn muž a celá jeho rodina. Policie podezřívá jeho bývalou milenku, ale nemůže najít žádné důkazy, které by tuto domněnku potvrdily. Když mladý reportér následuje svůj instinkt, zjistí, že vražednou zbraní nebyl ani nůž ani pistole, ale mnohem mocnější nástroj… voodoo. Voodoo je označováno jako kult nebo náboženství s prvky magie, které vzniklo v Africe. Nyní je masově rozšířeno na Haiti, kde každý třetí člověk vyznává kult voodoo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého dobrého námetu. Scenár je totálne uletený s nelogickým chovaním postáv a nepresvedčivými hereckými výkonmi. A čo je hlavné, chýbala hororová atmosféra a napätie, takže sa celý tento zmätok premenil na jednu hroznú nudu. To už radšej pozerať nejakú trápnu reality show, tam sa aspoň dá zabaviť na ľudskej hlúposti. 15/100 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Art of Devil je standard, jakých se v Asii natáčí tuny. Což o to, průměr to je, ale jednak je střih zejména v první polovině snímku (poté se to zklidní) tristní a tím pádem děj působí chaoticky - v tomto s kolegy souhlasím. Druhak se problematika voodoo v asijských horrorech vyskytuje poměrně vzácně a zvláště pak ve filmu od Thajců, kteří mají ve značné oblibě mysteriózní historky a většina thajské horrorové produkce nějakého toho ducha a národní mýty obsahuje. Art of Devil není výjimkou, leč duchařské vsuvky především s malou blondýnou v něm působí poněkud násilně. Film obsahuje několik naturalistických a atmosférických scén, ale jako celek budí rozpaky. Pokud jde o thajské počiny z horrorové oblasti, tak bych si to svého přehrávače mnohem raději strčil počeštěné DVD Shutter, Nang nak nebo Dorm. Z Art of Devil nejsem moc odvařený. 5/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, jak moh reziser skvelyho Bang Rajan natocit takovouhle kokotinu. Sice zabijet pomoci voodoo je fajn napad a zas tak casto se to ve filmu nevidi, ale ten pribeh, to bylo strasny. Hodinu jsem se vubec nemoh zorientovat kdo je kdo a jaky jsou mezi nima vztahy, hororova atmosfera nikde a porad jen samy kecy. Akorat obcas to pozvedla nejaka hororova scena. Vetsina smrti je totiz slusne atmosferickejch a pekne krvavejch a nekdy az nechutnejch. Ale krome tech par smrti nema film vic co nabidnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nic jiného od debilního hororu nemůžu chtít, než pořádný důvod k tomu abych se zasmál. Tenhle film není vtipný ani v jednom případě, chápe se totiž jako vážná záležitost, teda podle tvůrců. Thajský horor, kde vraždí praktiky voodoo. Ano, opravdu vážná záležitost začíná jako neskutečně zdlouhavá nuda. Stříh je naprosto příšerný, ale dobrý dojem z filmu nedokáže ubrat na kvalitě, která stejnak není valných hodnot. To nejdůležitější se stejnak děje na samotném konci. Ten je tak rychlý a svižný, že během pár minut se dokáže stát takových událostí, až se člověk chvílemi nestačí divit. Samotný konec je možná to jediné, co stojí za zmínku. I když je to nechutné dost a dost, mají ony scény v sobě zajímavou poetiku. Proč také ne. Když je to voodoo. Nicméně tenhle film si mě nezískal a ať si klidně autoři na mě zkoušejí klidně voodoo, nebudu s nimi souhlasit. Tohle byla prostě dost nudná nezáživná kravina. --- Seš uplně bledá! - Možná, že mě někdo proklel. - Mlč, takhle nemůžeš mluvit. Měla bys něco obětovat chrámu. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

A to som si vzdy myslel, ze voodoo je kult ciernej magie, ktora ma korene v Karibiku, presne Haiti. Neviem preco a ako sa dostalo toto filmove voodoo do Thajska, a po pozreti tak retardovaneho filmu ako Voodoo Umeni Dabla to ani nechcem vediet. Dve sceny filmu vyzerali, ze ich aj niekto reziroval, ale to bola iba chimera. 0 % ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama