Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja zúfalo hladní tuláci potrebujú peniaze na jedlo a tak sa jeden z nich vydáva za šampióna v boxe, Cyclona Flynna. Podarí sa mu prihlásiť na boxerský zápas a tak získať peniaze. Pug (Roscoe 'Fatty' Arbuckle) musí brániť svoje dievča (Minta Durfee) pred bandou výtržníkov. Tí ostanú ohromení Pugovými boxerskými schopnosťami a navrhnú mu, aby sa prihlásil na zápas proti Cyclonovi Flynnovi. Pug súhlasí a začne sa pripravovať na súboj. Pravý Cyclone Flynn prichádza do mesta a nastúpi namiesto dvoch tulákov, ktorí si zjednali jeho miesto zápasníka. Hazardný hráč (Mack Swain) vsadil na Puga veľa peňazí a vyhráža sa mu smrťou v prípade, že prehrá. Ani rozhodca (Charles Chaplin) nedokáže udržať zápas pod kontrolou a súboj boxerov sa presúva mimo ring. (Diazbros)

(více)

Recenze (16)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Charlie Chaplin se objevuje ve filmu docela pozdě a i tak není jednoduché jej vůbec zaznamenat, v čemž je snímek unikátní. Ovšem ty nahrané pády se mi moc nelíbily. Vidět je to ve scéně, kdy tlouštík háže věci po skupince s policistou v čele a ti padají a padají a padají...jenže nepřirozeně. Ovšem vtipný začíná film být ve chvíli, kdy oba opouštějí ring a utíkají nebo se perou s davem. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedna z už hodně zestárlých raných keystonských grotesek, tentokrát s Fattym Arbucklem v hlavní roli. Kromě krátkého výstupu Charlieho Chaplina v roli rozhodčího boxu a závěrečné hodně anarchistické honičky s kolty dnes už absolutně nevtipné a nezajímavé. A to i přesto, že se tu objevila hned celá plejáda později slavných komiků, kromě Arbucklea a Chaplina ještě Edgar Kennedy (jako Cyclone Flynn) a Al St. John a v drobných roličkách ještě Mack Swain, mladičký Charley Chase a sám Mack Sennett. Volně ke stažení na Archive.org. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Charlie Chaplin je zde jen velmi krátce (ale je nejlepší, fakt se blejsknul) a zápletka je docela fajn, odsejpá to, scénky jsou v Knockoutu fakt super, vtipné momenty fungují, ale nemá ani moc smysl vysvětlovat, proč jsem to ohodnotil právě takhle, ale kdo má nějaké grotesky nakoukané, tak pochopí. U tohoto filmu jsem se opravdu bavil, ale některé momenty byly slabší, není tam nic zapamatováníhodného. 60%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, koho tady hraje Chaplin? Nakonec jsem se dočkal - ztvárnil sudího v boxu, zahrál si tak dvě minutky, nic nezkazil, ale ani mě příliš nerozesmál. V hlavní roli tlouštík Roscoe 'Fatty' Arbuckle, který se utká v ringu s Cyclonem Flynnem Edgara Kennedyho. Je to hodně živé - příznivci grotesek si příjdou na své a nesnesitelná nuda to nebude asi pro nikoho. ()

LegoMan69 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem hledal Chaplina. Ano, je to doba, kdy měl menší role u grotesek, ale rozhodně ani jednu z menších rolí nezkazil. Mega tlouštík, Roscoe 'Fatty' Arbuckle, který boxuje a zvedá velké závaží nebo táhne za sebou hromadu lidí pomocí provazu, ten byl rozhodně skvělý. A však popravdě jsem se v ději někdy ani neorientoval, ale ani mi to moc nevadilo. O čem ten příběh byl a proč se tam pronásledovali jsem se dozvěděl, až když jsem si to přečetl u profilu filmu. Film jako groteska nezklame a nemám nic proti němu (ale taky nic "extra" pro něj) takže lepší průměr. 70% tak. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama