Do města Tuscon přijíždí reverend Miller, který zde chce vybudovat kostel. Ale v den příjezdu neznámá banda vyloupí místní banku a občané Tusconu obviní z loupeže právě reverenda, jelikož s sebou nosí neustále kolt. Díky svým výjimečným střeleckým schopnostem umí sestřelit klobouk z hlavy nebo revolver z ruky nepřátel, avšak nikdy nezabíjí - je přeci duchovní. Před veřejným lynčováním ho zachrání šerif tak, že jej zavře do vězení. Tam navrhne reverendovi, aby vystopoval bandu na vlastní pěst a přinesl zpět jejich kořist. Tak se reverend Miller pouští po stopách loupeživé bandy a stává se z něj "Reverend Kolt". (oficiální text distributora)
Stupídne a mizerne zahrané, ale takým tým milým, vinnetouovským spôsobom. Dokonca je to v druhej polovici celkom vtipné a streľby je dostatok. Samozrejme, vedel by som poradiť pekných pár lepších spaghetti-westernov.(7.11.2007)
Svým charakterem italowestern, který nemůže mít ambice „vysokého“ filmového umění. Pokud tento film chápeme něco jako brakový rodokaps a nebudeme nad ním moc přemýšlet, pak se na něj dá pro zábavu dívat. Děj má celkem spád, nechybí časté přestřelky a Guy Madisonovi to jako pastorovi v černém klobouku docela sekne. Inspirace cynickými leonovkami je zřejmá. Celkově hodnoceno, i tento brak se mi líbí více než např. veřejností vysoce hodnocený „Butch Cassidy...“ a tak Reverendovi (s uvedenými poznámkami) dávám čtyři hvězdičky, přesněji tři a půl.(19.2.2008)
Zas tak špatný to nebylo, dokonce i několik vtipných částí se našlo. Ale do první poloviny filmu jsem hodně zvažoval, jestli to vůbec dokoukám...(18.12.2008)