Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní. Vizuálně nápadité (hlavně sfingy), herci skvělí, scénář místy geniální "Mám takovej pocit, že UPS a Promiň, už to nidky neudělám asi ledy neprolomí", herci skvělí (všichni, naprosto, včetně mimiky sfing).. ale tempo. Film postrádá jakékoliv větší tempo..jen ubíhá. Nenudí, ale nestrhne. Jenom sem tam nadchne viuální vynalézaostí tvůrců. Ale je to moc pěkný ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Lepší pohádka s temnějším vzevřením, sympatickou ústřední dvojící a kočkama, u kterých bez hádanky, nebo knížky nepochodíte. Pomyslná čtvrtá hvězda za velmi zajímavou vizuální stránku, která i při slabších efektech působí skvěle. A to nemluvím o úpravách hlavní hrdinky za znění Close to you v originálním hávu. Mimořádně viděno s dabingem, který mi zněl kupodivu celkem dobře. 60% ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem asi čekal moc, to je hlavní problém který jsem s tímhle filmem měl. Prostě se u jednoho z mých oblíbenýh autorů nemůžu spokojit s tak jednoduchým až banálním příběhem, který sice obsahuje pár skvělých nápadů, ale ve výsledku se je nepodařilo pořádně spojit do nějakého uspokojivého tvaru. Navíc je znát že na film bylo méně peněz než by si opravdu zasloužil. Také mi úplně neseděla hlavní herečka, které jsem moc nevěřil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film odo mňa dostane pár superlatívov. Určite sa jedná o najosobitejší a vizuálne najštýlovejší film aký som doposiaľ videl. Nádherné farby, inovátorské motívy a celkové snové prostredie pôsobí neskutočne kúzelne. Škoda, že to ale nestačí. Zrakovo síce púta, no obsahovo priam nudí. Nápad je síce niečo pomerne nové a netrúfnem si povedať, čo na ňom dejovo meniť, no jednoducho ma pomerne dosť nezaujal. Určite si však rád pozriem aj ďalší McKeanov "výplod". 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Helena chce utéct z cirkusu do normálního života. zvládla by ,,normální život“?.... nestává se mi často, abych film nedokoukal. prostě tohle mi nesedí. drama, maminka v nemocnici, cirkusové prostředí a později začínají ,,fantastické“ odkazy a výjevy. nerozumím tomu. nechápu to!! nelíbí se mi to. nemusím rozumět všemu. bohužel nebo bohu dík. jedině podle masky poznáš náladu.... masky mi nic neříkají, celkové zpracování jde mimo mě. úplně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Původní počítače, které se používaly pro práci na filmu, byly pojmenovány po Beatles - John, Paul, Ringo a George. Později se dokoupil pátý, který dostal jméno Yoko. Krátce nato spadla síť a nemohla být pořádně obnovena (počítače spolu odmítaly komunikovat). Byl tedy pořízen nový server a zakoupeny nové počítače, které tentokrát dostaly jména po The Ramones - Joye, Jonny, DeeDee a Tommy. Neil Gaiman k tomu potom řekl: "Škoda, že jsem nevěděl víc o historii The Ramones, počítače fungovaly perfektně, byly zvučné a umřely předčasně." (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama