Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

laik_60 

všechny recenze uživatele

z povier o "zlých vlkoch" a ich krvilačnosti a správaní vzniklo latinské porekadlo "homo homini lupus est" (človek človeku vlkom) tento film poukazuje opak, pravý opak neskrotnosť a neludskost cloveka voci prirode (a to nielen i vlkom, ale aj medveďom, tigrom, slonom...). Ešte že zvieratá nerozumejú latinsky, ktovie ako by to znelo v ich reči :). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu zaráží fakt, že se nechá nezkušený biolog vysadit kdesi uprostřed kanadské tundry a chová se jak naivní hošík na své první kempovačce. Jestli to fakt takhle bylo i ve skutečnosti, tak měl tenhle chlapík fakt cojones ze železa. Jméno Walt Disney v úvodních titulcích mě zprvu trochu vyděsilo, ale nebylo proč. Never Cry Wolf není typická disneyovka. Co do atmosféry je to dost syrový, atmosférický a myšlenkově bohatý dobrodružný film, byť dějově jednoduchý a spíše pojatý jako dokument. Drama o přežívání v nehostinné krajině, kde dominují záběry lidmi téměř ještě neposkvrněné přírody. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Canis Lupus z uhla pohladu mladeho biologa Charles Martin Smitha, vysadeneho v kanadsej drsnej prirode. Ono vlky boli vzdy demonizovane hlavne krestanmi, rovnako ako hady. pritom vlk ma svoje miesto v prirode, nebyt vlka, taxa rozmnozi prilis bylinozrava cast fauny a trava sa napriklad nestihne regenerovat. Takze jo, krasny - miestami aj zasnezeny film o vlkoch, zivote vlkov. Tak ako povedzme Minnelli bol majstrom muzikalov a farieb, reziser Ballard je preslaveny proenviro filmami, kde samostatnu rolu hraje priroda /je skutocne nadherna/, jeho filmy maju vyborne tempo, su obrazovo strhujuce a detski herci prezivaju svoj zivot v prirode vedla volne zijucej fauny - tuna ide o vlky.Samotny vlk, odborne canis lupus teda nie je krvilacna selma, ale skor starostliva hlava rodiny. A ja to beriem, jednoznacne : 100 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je Charles Martin Smith taký nasprostastý od prírody alebo to iba hrá. Ako to iba hrá, tak to je jediné, čo dokáže skvele. Videl som ho v Americkom graffiti a odvtedy sa nepohol dopredu ani o piaď. Pokúšal som sa vnímať príbeh, ale kvôli jeho nepochopiteľnému správaniu som si musel pomáhať rýchloposunom. A ak by som chcel film o vlkoch, tak kvalitných prírodopisných snímok je množstvo. Netuším pre akú cieľovú skupinu je táto údajná dráma určená, viem len, že ja do takej skupiny určite nepatrím. Dráma, ktorú by som ocenil by bola vtedy, ak by toho hlupáka hneď na druhý deň vlci spotrebovali v rámci spestrenia svojho jedálnička. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Díky Never Cry Wolf se mnohým z nás otevřel jiný pohled na "zlého" vlka, který sežere vše včetně babičky a Karkulky. Tady to byl elegantní, krásný, hrdý tvor, s notnou dávkou inteligence, schopností si hrát i "zpívat". Tady - to ale znamená v přírodě, která vítá a objímá, je laskavá i nekompromisní. A krásná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Většina rozpočtu padla na scénu kdy Farley Mowat beží za stádem karibu. Několik helikoptér před sebou hnalo stádo před vypuštěnými vlky. Natáčení zabralo i 20 hodin denně v průběhu 1 měsíce. (TomikZlesa)
  • Když se při letu do hor letadlo porouchá, jeho pilot Rosie (Brian Dennehy) vyndá z bedny s nářadím tzv. francouzský klíč. Při návratu do kabiny ale drží v ruce maticový klíč. (Dvojirakri)
  • Jedná se o první film vydaný pod logem Walt Disney Pictures. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama