Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chlapec Gordon Bombay se v rozhodující chvíli finálového hokejového utkání strefil do tyče, tím jeho tým přišel o vítězství. Tento stresující okamžik v něm zůstává až do dospělosti. Stal se z něj nadějný advokát, ale Gordon zůstává stále nevybouřeným mladíkem. Při řízení auta soustavně porušuje předpisy a za poslední prohřešek mu hrozí soud, jemuž se díky svému šéfovi vyhne tím, že musí odpracovat 500 hodin veřejně prospěšných prací. Jeho trestem je odejít na chudé předměstí Minneapolisu, kde má trénovat nejhorší chlapecké hokejové mužstvo místního okrsku. Nakonec se mu podaří získat si respekt svého týmu a začne je učit, jak vyhrávat. Získá sponzora a tým nazve Ducks. Sponzor ho ale nutí, aby porušil určitá pravidla, ale Gordon to odmítá, nenechá se vydírat a kráčí se svými svěřenci vstříc vítězství v juniorském šampionátu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (43)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, asi je to tím, že mám rád hokej, také tím, že je snímek vlastně takový pohodový a vy víte, že to musí dobře dopadnout. A no, Emilio Estevez rozhodně nic nekazí a ve své roli je prostě tak snesitelný, jak by jeho postava měla být. Navíc mám slabost pro Kačery, i když mám na mysli ty z Anaheimu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Miluju hokej. Proto pro mě bude sportovní film z tohoto prostředí vždy výš než sebelepší baseballový, golfový nebo americkofotbalový film. A tenhle film co se týče hokeje nabízí perfektně sestříhané zápasy, správné vychytávky v tréniku (vajíčka, brankář přivázaný v bráně) plus pár úsměvných blbostí (formace V, pirueta na ledě). Hlavně to byla správná prdel plná skvělých hlášek a scének (kabelka s psím lejnem a nastrčenou dolarovkou nemá chybu), troškou romantiky i dramatu a slušným Estevezem v hlavní roli. Pro mě skoro za pět hvězd. ()

Reklama

fisus 

všechny recenze uživatele

Rád jsem zavzpomínal na dětská léta.Ani nevím,kolik mi bylo,když jsem tohle viděl poprvně.A když přimhouřím obě oči,tak jsem se celkem bavil i teď.Fanoušky hokeje určitě potěšila účast opravdových hráčů dnes již neexistujícího celku Minnesota North Stats Basila McRae a stále ještě hrajícího Mika Modana. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Z objektívneho hľadiska ide o tuctový športový rodinný film s príbehom tak priamočiarym a šablónovitým, že aj najmenšiemu decku musí byť jasné ako sa to celé skončí. Avšak Šampióni majú hneď niekoľko tromfov. Za prvé je to atmosféra a feeling prvej polovice 90tych rokov. Tento film bol natočený v dobe, kedy pojem rodinný film niečo znamenal. Hravá atmosféra, zručná réžia, príjemná hudba, výborné flashbacky, spomalené zábery a perfektne nasmímaný a zostrihaný finálny zápas. Šampióni sú predovšetkým o zábave a tento film bol pre mňa príjemným spestrením inak nudného dňa. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako som si vždy hovoril, že si túto sériu konečne pozriem. Minimálne som bol zvedavý, či sa v "The Mighty Ducks" skrýva viac, než to čo tu bolo zrejmé na prvý pohľad. Príbehy športovcov, ktorí sú kompletné drevá, no dokážu zo seba nakoniec urobiť skutočné hviezdy je veľa. Tento je starší a venuje sa hokeju, no to je dokopy asi jediný zásadnejší rozdiel. No myslím si, že čo robí tento film o niečo zaujímavejší je jeho herecké obsadenie. Emilio Estevez je pre mňa veľmi sympatický ako tréner Bombay a je fajn, že sám si musí prejsť určitými momentkami, aby pochopil čo vlastne môže vybudovať a ako to môže docieliť. Decká v tomto filme sú tiež veľmi dobré a vedia do toho všetkého dať celkom dobrú dávku humoru. Hokejové zápasy sú možno miestami trošku pritiahnuté za vlasy, no nedá sa povedať, že by ma to nebavilo sledovať. Minimálne vďaka tomu, že film má svoj ústredný šarm a je vidno, že ho robili ľudia, ktorí chceli priniesť niečo, čo by mohlo dať dobrú lekciu do života deťom aj dospelým. Neviem či by som si to niekedy pozrel znovu, no miminálne za jedno pozretie som rád. Videl som aj, že mnohých tento film inšpiroval k tomu hrať hokej alebo sa posunúť vo svojom živote a pokiaľ to zvládol, tak super. Po príbehovej stránke sme to síce videli miliónkrát, no vďaka príjemnému šarmu a dobrým hercom to pre mňa fungovalo. Hodnotenie: B ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy unikající hráč Kačerů i přes signalizovaný faul dá gól, měl být buď gól uznán, nebo měl být faulující hráč vyloučen, nikoli uznána jak branka, tak i udělen dvouminutový trest. (dandislav1991)
  • Ve filmu se objevil i nejúspěšnější americký hokejista všech dob Mike Modano. (Lembi4)
  • Profesionální hokejový klub Anaheim Mighty Ducks ("Mocní Kačeři z Anaheimu") byl pojmenován právě po tomto filmu. Ve své doposud 14 leté historii hráli 5x play off, 2x vyhráli pohár Západní Konference a dosáhli i nejvyšší zámořské hokejové trofeje. V roce 2007 vyhráli Stanleyův pohár. (Specs)

Reklama

Reklama