foto

Lauren Graham

  • nar. 16.3.1967 (49 let)
    Honolulu, Hawaii, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

16. 3. 1967 se narodila v Honolulu Lauren Helen Graham, která je však spíš známá pod jménem Lorelai. Dětství prožila ve městě Fairfax, které se nachází ve Virginii. Když bylo Lauren pět let, její rodiče se rozvedli a žila pouze s otcem, protože její matka se rozhodla kvůli své pěvecké kariéře odstěhovat do Evropy. Její otec vlastní továrnu na čokoládu a má přezdívku „Čokoládový král“. Má bratra a dvě sestry.

Lauren už jako malá milovala koně a toužila se stát jockeykou. Ten sen jí naštěstí (pro její fanoušky) nevyšel, protože byla moc vysoká - teď měří 175cm. Na základní škole zjitila, že by chtěla být herečkou a hrála v několika školních přestaveních. Později vystudovala Bernard College, tam získala titul bakalář a v roce 1992 ještě magistr herectví na Southern Methodist University's Medows School of the Arts.

Do Los Angeles si Lauren přijela splnit svůj sen, ale začala tam jako čísnice. To jí zůstalo jen do té doby, než dostala roli Shelly v seriálu CAROLINE IN THE CITY. Po této roli hostovala v seriálech jako LAW AND ORDER, NEWS RADIOL a další. Nabíky na větší role také přišly, hrála v M.Y.O.B., CONRAD BLOOM a TOWNIES. Ale největší úspěch jí teprve čekal a to s rolí sarkastické a vtipné Lorelai Gilmorové v seriálu GILMOROVA DĚVČATA, za kterou brala v 1. až 4. sérii 50 000 amerických dolarů. Za „Gilmorky“ byla také nominována na dvě ceny SAG, a kromě toho i na Zlatý glóbus.

Zahrála si ve filmu SANTA JE ÚCHYL s Billy Bobem Thortonem a dále s Keanu Reevesem ve SWEET NOVEMBER. Roku 2003 založila vlastní produkční společnost, která nese název Good Game.

Iva "Ivush" Moutelíková

Herecká filmografie

2016 Joshy
Middle School: The Worst Years of My Life
2015 Hrdina Max
2014 Letos Vánoce nebudou
2011 Terapie online (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
Něco jako komedie
2009 O smyslu života
Zataženo, občas trakaře
2008 Boj o patent
Vyletět z hnízda
2007 Božský Evan
Vdáš se, a basta!
2006 Studio 60 (TV seriál)
2005 Gnome
Life Coach, The
Moguls, The
Ochránce
Šťastná třináctka
2004 Seeing Other People
2003 Santa je úchyl!
2002 Pomoc!!! Já mám rande
2001 Listopadová romance
Osudu neutečeš (TV film)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
M.Y.O.B. (TV seriál)
1999 Dill Scallion
Griffinovi (TV seriál)
1998 Confessions of a Sexist Pig
Conrad Bloom (TV seriál)
Jediná správná věc
1997 Hlídač mrtvých
1996 Good Company (TV seriál)
My z přístavu (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)

Dokumentární

2006 Black Diamonds: Mountaintop Removal & the Fight for Coalfield Justice
2002 100 Sexiest Artists (TV film)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2010 Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Gilmore Girls Backstage Special (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace