Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Poslední část věhlasné trilogie jsem si pustil jako druhou po snímku Old boy. Film vypráví o ženě s velmi nevinnou tváří,která je neprávem odsouzena na mnoho let za vraždu malého dítěte,kterou nespáchala a poté hlavně za její cestou za pomstou ,lemovanou krví a bolestí a hlavně za nalezením své dcerky,kterou musela opustit a zanechat osudu. Trošku mi to připomíná daleko slavnější snímek Kill Bill a Beatrix v podání Umy Thurman. Nemohu a ani nechci oba dva snímky nějak moc srovnávat,každopádně Nebohá paní pomsta je jiná, klade hodně důraz na výtvarnou stránku,která je úžasná a má i velmi originální a zajímavý konec,který jsem opravdu asi nikde jinde neviděl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Oldboy ***. Sympathy for Mr. Vengeance *****. Dúfal som že podobné sympatie ako vo mne vyvolal pán Pomsta budem mať aj k pani Pomste. Bohužial. Oldboy (2003) je vyzuálne fantastický film. Po stránke hereckej je to tiež brilantné. No ten dej ma nechal absolútne chladným. Sympathy for Mr. Vengeance (2001) ma svojím príbehom, postavami, vyzuálom a postupným gradovaním totálne prekvapil, dopozeral som ho s otvorenými ústami a po skončení som bol úplne nadšený. S jeho pochopením deja som nemal najmenší problém a považujem ho za najlepšiu drámu akú som kedy videl. Sympathy for Lady Vengeance je oproti svojím predchodcom po stránke vizuálnej najchudobnejší (i keď úvodné titulky sú nádherné), hlavná hrdinka ma svojím herectvom tiež dvakrát neoslnila, ale čo je najhoršie je že príbeh ma nechal chladným a celkové spracovanie ma doslova pobúrilo. Prvú hodinu tápame v tme čo sa deje o čo ide hlavnej hrdinke, potom dostane priestor hlavný záporák na 10 minút, za ten čas by som ho mal akože znenávidieť? Potom sa pozerať pol hodinu ako sa tucet ľudí dohaduje a následne postupne masakruje toho záporáka a zahladzujú stopy, potom si tých tucet ľudí dá v reštaurácii tortu a odchádzajú s tým že najviac ich zaujíma aké je vonku počasie...? Veď to je absurdné. A záverečné ponaučenie že pomsta nič nerieši je totálne otrepané. Naviac po zhliadnutí som šiel film ohodnotiť a namiesto Sympathy for Lady Vengeance som automaticky napísal Sympathy for Lady Violence, takže asi tak ... ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Poslední - a pro mě asi nejslabší - díl trilogie o Pomstě. Chan-wook Park rozjíždí sice slibné drama, které se však až ke svému závěru poměrně vleče, přestože na konci vrcholí zcela neskutečně. Chápu, že nám režisér musel nejdříve všechny nitky nabídnout, aby za ně mohl následně tahat, přesto zůstanu u tohoto slabšího hodnocení, předchozím dvěma tématicky laděným filmům se tento svou originalitou nerovná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výsostně povedené završení Parkovi trilogie (započteme-li i povídku ze Tří Extrémů tak tetralogie) o pomstě. Jako v předchozích případech se na ní podíváme z různých pohledů a znovu úplně jinak. Co naopak zůstává jsou bravurní herci, skvělá technická stránka, obvzláště kamera a hudba, a nejedna scéna, která se zaryje svou silou do paměti. Ovšem proč opakovaně pět ódy na Park Chan-wooka, když je to zhola zbytečné. Tenhle "díl" totiž není o nic lepší / horší než-li ty předchozí. Při takové kvalitě již opravdu záleží na Vás, který z dílů je pro Vás ten "nej". Pro mě to sice tenhle není, ale co už s tím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší si necháváš na konec?" Mám rád pomstu a taky snímky, které jsou tajemně zamotané. Proto mne lehce přeskakující způsob vyprávění, podmanivý vizuál i hudba od počátku naladili na skvělý zážitek. Jenže pak to začalo být na můj vkus poněkud zdlouhavé a tak musím konstatovat, že střihačovy nůžky projevily na můj vkus přílišnou úctu k natočenému materiálu. To však nic nemění na tom, že se mi příběh slečny Geum-ja Lee líbil a pokud bude ještě někdy potřebovat pomoci s pomstou, tak se na mě může bez obav obrátit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)
  • Sníh na konci filmu není skutečný. Byly přivezeny dva nákladní vozy soli, ta se rozsypala po okolí a zbytek byl dodělán počítačovými efekty. (TomikZlesa)
  • Režisér původně uvažoval o obsazení Doo-shim Ko, nakonec ji ale do filmu neobsadil. (ČSFD)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama