Reklama

Reklama

Kouzelný most

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Co všechno se může stát v průběhu cesty přes most? Honza (Milan Hajn) miluje Hanku (Hana Baroňová), Hanka miluje Davida (David Borozidis). Spěchá za ním na rande, čeká ji před Národním divadelm, a Honza ji doprovází. Uprostřed mostu je náhoda spojí s kouzelným slepým harmonikáře (Radomil Uhlíř). Harmonikář ucítí jejich lásku a přiměje Honzu, aby se Hance svěřil. Poté jsou přímo na místě oddáni. Jenže všechno je jinak, než se na první pohled zdá. Tento krátký černobílý film je Chramostův první "nestudentský" projekt, pod vedením dramaturga Tomáše Kepky. Kombinuje prvky romantické komedie a fantasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (65)

Radko 

všechny recenze uživatele

Lúzrovstvo podržtašku ako poetizujúca romantika? No neviem. Tak v skratke: Veľa dievčat si udržuje tzv. skutočné priateľstvá s chlapcami, ktorých berú ako akýchsi intelektuálnych debatných súputníkov. Dobrí sú aj ako spoločníci do kina, divadla, na koncerty a prechádzky. Nikdy s nimi nechcú mať nič telesné. Žiaden sex. Priateľstvo trvá tzv. večne. Intenzívne je ale väčšinou len do doby, kým devy stretnú skutočného nabijáka. Jedným z takýchto podržtašiek je aj hrdina príbehu. Náhoda mu dopomôže k zdaniu prelomenia svojho podradného postavenia. Nakoniec však prichádza o všetko: o dievča, prsteň, klobúk a nakoniec aj tú tašku (teda vlastne ruksak). Spôsob akým to bolo nakrútené a deklamácie dialógov sú iritujúce. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní filmy já můžu, protože většinou koncentrují svou myšlenku do jednoduchých a účelných výpovědí, které tak maximalizují svou hodnotu. Proto se takové filmy zbytečně nevykecávají a táhnou přímo na branku, tedy diváka, s jasným cílem: Zaujmout. V případě Kouzelného mostu bylo vše splněno beze zbytku, musím uznat dobrou práci s obrazem a s představitelkou Hanky, Honza už byl na první pohled topornější, ačkoliv to mohl být stejně tak záměr. Pointa originální, hudba skvělá, stylizace neméně dobrá, protože Praha už dlouho nebyla krásnější. Závěrem přeju hodně štěstí tvůrcům a těším se na celovečerák! ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Odehrávající se na mostě, po kterém jsem šla, s různými chlapci, více než tisíckrát, připadala mi tahle hravá poetika s kunderovskou atmosférou /hlavní hrdinka je femme fatale ze šedesátých let podobna hereckým projevem i zjevem/ naprosto nečeská, teskná, humorná, civilní a přitom bytostně univerzální, nevyhýbající se ani oněm trapným momentům. Rozverné využití památníku na Újezdu, sekvence na mostě jak z kostela v Lásce nebeské, batohová symbolika nerovného vztahu. Doporučuji především těm, kteří v českou tvorbu ztratili naději a spřízněným duším, jimž se líbí linklaterovské combo Before S/S. 12 minut, dvanáctistrunná emoční kytara.Nadějné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších krátkometrážnych filmov z toho čo som doteraz videl! __Tak od Jana Chramosta sa môžu učiť ostatný Český tvorcovia, čo nedokážu v poslednom období vo svojich filmoch dohromady nič preborné ponúknuť. V tomto krátkometrážnom snímku je výborne zvládnutý príbeh z množstvom moc zaujímavých momentiek, dokonca moc úsmevných čo dokážu potešiť a nechajú aj zamyslieť sa. Kamera, strih, herci, dialógy, ... v podstate všetko pekné ladí, u mňa veľká spokojnosť a teším sa na zhliadnutie ďalších počinov od tohto zručného a šikovného tvorcu. /95%/ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

A zase ten Hajn! :) Žehral-li jsem na něj již u autorova jiného kraťasu "Miluješ mě?", zde musím dvojnásob. Ten týpek je rozený tragéd - tragédem byl, je a bude. U scény, kdy Milan Hajn pronáší repliku "Hanko, já... já tě fakt... fakt je to pravda... já tě... já tě miluju"... fakt tě miluju." a kamera v detailu snímá jeho tvář, jsem umíral trapností a smíchy současně. Hajn je komickej pejsek, jehož vrtění ocáskem u mě způsobuje nezadržitelné záchvaty smíchu - výslednému dojmu z filmu to ale bohužel nepřidá. Jinak je totiž "Kouzelný most" rozhodně nápaditým počinem, který stojí za pozornost. O čemž svědčí už to, že je to dosud (květen 2011) Chramostův nejlépe hodnocený a nejkomentovanější kraťas na ČSFD. Hanka Baroňová je skutečně sympatické děvče a černobílá kamera zde výjimečně nepůsobí jako umělecká onanie, ale jako smysluplný prostředek pro budování atmosféry. "Kouzelný most" je bytostně studentský film se vším, co k tomu patří, včetně svých chyb a kladů - a právě v jejich neopakovatelné kombinaci tkví hlavní půvab tohoto příjemného filmíku, kterému rádi leccos odpustíte, pokud v ději na plátně identifikujete motiv z vlastního života. A právě v tomto filmovém postižení určité přenositelné lidské zkušenosti se zklamáním je Chramosta silný v kramflecích jako málokdo jiný z jeho generace - díky za to. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film získal hlavní cenu na festivalu Ostrava Picture 2008. (hippyman)

Reklama

Reklama