Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý farmářský chlapec Jacquou vyrůstal spokojeně se svou rodinou, dokud přičiněním zlého hraběte de Nansaca neskončil v sirotčinci. Po čase se dostal k místnímu knězi, s jehož pomocí přetavil svou osobní pomstu do vzbouření všech venkovanů utlačovaných hrabětem de Nansacem. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všecko kolem zámku Herm je neskutečně efektivní a docela zručně natočené, ale ten film utíká hrozně pomalu, táhne se jak slimák za potravou a to má dlouhých 140 minut. Nemůžu ale říci, že bych se u filmu nebavil. Dlouho jsem žádný podobný historický film neviděl, a tak jsem se u něj dokázal bavit. Kdyby se trošku zkrátil, a děj se přestal zbytečně tak moooc natahovat, možná bych přidal ještě víc. Ačkoliv herci taky nebyli nijak k popukání. Nemůžu si pomoct, ale Gaspard Ulliel se mi jako herec nelíbí. Nelíbil se jako mladý Hanibal, nelíbí se mi ani zde. Ale nechci ten film shazovat kvůli tomuhle, on si podle mě opravdu více jak tři hvězdičky nezaslouží, i když o něm nemohu říci že je průměrný, jen je chvílemi příšerně nudný, ale pár zajímavých scén si pro diváka určitě schová. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený, pekný príbeh sprevádzaný skvelou hudbou. Len škoda, že niektoré dejové scénky sa neskutočne vliekli, čo malo za následok chvíľkovú nudu a úpadok atmosféry. Našťastie iba chvíľkovú, pretože sa potom vo filme vždy stalo niečo, čo ma dokázalo vrátiť späť. Navyše herci podali uspokojivý, slušný výkon. Keby bol film o polhodinku kratší, možno by som išiel aj na plný počet. 75/100 ()

Reklama

Noomi 

všechny recenze uživatele

Aby som to zhrnula. - Je to dlhé, kristepane, vyše dvoch hodín, to si robíte srandu. - Keby to aspoň celý čas držalo vyrovnané tempo, ale ono nedrží. + Pri tom je to však stále čarovné. + Prostredie je prenádherné a kamera si ho patrične vychutnáva. + Malý pohľad do histórie Francúzska. + Vynikajúci Léo Legrand, dobrý Gaspard Ulliel (dopozerala som to hlavne kvôli nemu a nebola som sklamaná). Plus na záver - krásna pieseň Devant Soi mi učarovala. Tak nejako mi z toho vychádzajú 4*. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská balada o životě a smrti. 1) Až anticky laděný archetypální příběh je výbornou filmařinou díky skvělé kameře, vznosné hudbě (skladatelem je režisér) i kvalitnímu filmařskému vyprávění._____ 2) Historický exkurz do ponapoleonovské Francie sice možná trochu kulhá díky ideologické předpojatosti a černobílému vyobrazení charakterů, ale divák si i tak přijde na své._____ 3) Velkorysé nakládání s časem dává tomuto neuspěchanému snímku nadhled a upřednostňuje ryze filmové prostředky vyprávění._____ 4) Přesto si však umím představit, že na druhé pokoukání bude film působit poněkud rozvlekle až nudně._____ 5) Bohužel ke konci jakoby šestačtyřicetiletý režisér už nedokázal udržet moč a do filmu se dostávají podivné hollywoodsky naivní dialogy, motivy z červené knihovny a vše korunuje romantizující závěr filmu. Přihoďte ještě naprosto zcestný český překlad názvu filmu a máte tu divákovy rozpaky v celé své kráse. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl režisér trochu soudnější a vystřihl takových minimálně dvacet minut, byl by to suprovej dobrodružnej biják. Takhle má film velkej problém s tempem vyprávění. Je to velká škoda, protože vedle úmorných a nezajímavých dlouhých minut, film obsahuje taktéž pasáže velmi povedené, řekl bych až vymazlené, které dokáží diváka strhnout. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Francii a Rumunsku. (Duoscop)

Reklama

Reklama