Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Krokodýla Dundeeho zná asi každý můj vrstevník, protože nebyl zatížený ničím špatným, co by mu bránilo se dostat za železný plot. Jde o romantickou dobrodružnou komedii, která má sympatické herce a divácky nenáročný příběh. I po letech baví a příjemně zpestřilo jedno odpoledne za což si své čtyři hvězdičky zaslouží. Při té příležitosti jsem ho zvládnul i s jeho pokračováním, které nepřináší nic nového, ale nekazí mu moc image. Je zajímavé, že ústřednímu zamilovanému páru to klape i v životě a jsou spolu dosud, proto je v obou filmech to jiskření autentické. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerna komedia podtrhnuta skvelymi hereckymi vykonmi, hudbou a scenarom. Imponuju mi filmy odohravajuce sa v kadejakych zapadakovoch na druhom konci sveta. K zlepseniu dojmov tiez napomaha hlavny protagonista, pre ktoreho je velkomesto jednou vacsou problematickou dedinou :) Spotrebujte na doplnenie energie. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád americkú, filmovú tvorbu z osemdesatych rokov minulého storočia. Vzniklo v tej dobe veľa, viac či menej, kvalitných snímkov, čo formovali môj filmový vkus. Indiana Jones, Krotitelia Duchov, Rambo, Rocky, Cobra, Conan, Terminator, Predator, Komando... Dodnes som celý paf z horrorov, ktoré boli vtedy v USA natočené. Avšak buranský kovboj z Austrálie, ktorý sa zhodou okolností ocitol v New Yorku sa mi akosi nepozdával. Nie len preto, že Paul Hogan je hodne nesympatický kolohnát, ale aj celková atmosféra, či ak chcete aura, tejto dobrodužnej, akčnej komédie mi je proti srsti. Ani neviem poriadne napísať prečo, ale skrátka je to tak. Nepáči sa mi to. ** ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, na které jsem vyrůstal už od dětství (jak na filmu, tak na sérii). Všechny díly (tenhle určitě) jsem viděl aspoň 20x a nikdy jsem se nenudil. Příběh je poměrně jednoduchý, ale i tak funguje, jelikož je na něj nabalena hromada legendárních gagů, které si nejen díky všem těm parodiím nelze nezapamatovat. Ano, příběh je jednoduchý, vtipy jednoduché též, ale komu by to vadilo? Film má naprosto úchvatnou kameru (jak už v austrálii, tak v NY), kterou doprovází pořádná stylová hudba (ať už jde o australské bubny či americkou ujetou počítačovou muziku). Film též skvěle ukazuje na rozdíly ve společnosti (o pokrytectví atd.), na rozdíly měšťáků a vesničáků, a... ale, víte vy co? V tom se nic extra složitého hledat nesmí:) jen se přiznám, že si chvílemi připadám jako sám Mick Dundee, když přijedu do města:) ,,Micku, přišla mi ta fotka s tebou! Vypadám skvěle!'' ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Paul Hogan je takovej frajer, že si budete přát ho znát osobně nebo ho aspoň zahlídnout v davu. Na jeho přístupu k...no, ke všemu, je založenej celej film, ať už vraždí ne až zas tak špatnou maketu krokodýla nebo v New Yorku balí děvky, aniž by to tušil. No a mě vážně bavilo ho sledovat, ať dělal cokoliv. Pohodová komedie co netlačí na pilu a obsahuje pár moc dobrejch vtípků. Sedlo mi to. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Člověk, který byl předlohou pro postavu Krokodýla Dundeeho (ve filmu Paul Hogan) se jmenoval Arvids Blumenfelds a pocházel z Lotyšska. Jeho přezdívka Dundee byla zkomoleninou jeho rodiště, Dundagy. Do Austrálie imigroval a živil se lovem krokodýlů. (MeGab)
  • Původní veřejná nabídka akcií k filmu činila 8 900 000 australských dolarů, avšak Australané nakonec nabídli více než 12 400 000 AUD. (Trainspotter)
  • Paul Hogan (Mick Dundee) byl před Krokodýlem nejznámějším televizním komikem v Austrálii. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama