Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (354)

sheen 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad na scénář, to se musí nechat. Hogan si to napsal a sám si zahrál hlavní roli, uplně se na tu roli hodil. Je skvělý jak v divočine, tak krásně zmatený ve velkoměstě. Ta divočina je úžasná, krásné prostředí. Parádní mix dobrodružňáku a komedie. Nejraději mám úsek " tomuhle říkáš nůž??" vytasí obrovského žabikucha " tohle je nůž"...:)) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než druhý díl, ale i tak to komediální bomba zrovna není. Přeci jenom konfrontace dvou protikladných prostředí tu byla mnohokrát a v tomhle případě není vytěžena úplně na maximum (ve zkratce řečeno, Hogan je až příliš uměřený než aby se Dundee neokoukal na víc jak tři zhlédnutí). Každopádně závěrečný happy-end vyšel skvěle. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, o kterým se někdy mluví jako o něčem lepším...Když jsem byl mladší, viděl jsem v tom pravděpodobně něco zábavného a skvělého, ale teď mi to nepřijde nijak obdivuhodné. Paul Hogan na tomhle snímku postavil celou kariéru, kdyby se tak nestalo svět filmu by nepřišel o žádnou velkou hvězdu jen jednoho chlápka s nožem... opravdu velkým nožem... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Paul Hogan je takovej frajer, že si budete přát ho znát osobně nebo ho aspoň zahlídnout v davu. Na jeho přístupu k...no, ke všemu, je založenej celej film, ať už vraždí ne až zas tak špatnou maketu krokodýla nebo v New Yorku balí děvky, aniž by to tušil. No a mě vážně bavilo ho sledovat, ať dělal cokoliv. Pohodová komedie co netlačí na pilu a obsahuje pár moc dobrejch vtípků. Sedlo mi to. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Krokodýla Dundeeho zná asi každý můj vrstevník, protože nebyl zatížený ničím špatným, co by mu bránilo se dostat za železný plot. Jde o romantickou dobrodružnou komedii, která má sympatické herce a divácky nenáročný příběh. I po letech baví a příjemně zpestřilo jedno odpoledne za což si své čtyři hvězdičky zaslouží. Při té příležitosti jsem ho zvládnul i s jeho pokračováním, které nepřináší nic nového, ale nekazí mu moc image. Je zajímavé, že ústřednímu zamilovanému páru to klape i v životě a jsou spolu dosud, proto je v obou filmech to jiskření autentické. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Paramount před uvedením na americký trh dal film k rozboru marketingovému oddělení a to vystřihlo asi 7 minut scén. (Trainspotter)
  • Sue (Linda Kozlowski) sa vypravila za Mickom Dundeem (Paul Hogan) do Walkabout Creek v Severnom Teritóriu. Skutočný Walkabout Creek je miestny hotel v malom mestečku McKinlay v štáte Queensland, kde sa scény v pube skutočne natáčali. (AxelWers)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama