Reklama

Reklama

Vlkodlak v dívčí polepšovně

(neoficiální název)
  • Itálie Lycanthropus (více)
Trailer

Obsahy(1)

V dívčí škole je několik studentek zavražděno vrčícím stvořením podobným vlkovi/člověku. Podezření padá na nově příchozího učitele. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý vlkodlačí zářez, kde maska monstra je strohá, a přesto dostatečně efektní a funkční. Příběh se odehrává v dívčím internátě pro problematická děvčata. Nejde ale o klasickou polepšovnu, jelikož zde není vězeňský dril - ředitel je k dívkám benevolentní a mají určitou volnost. Jakmile by ji ale zneužily, šly by do klasického nápravného zařízení. Když sem nastoupí nový profesor, původně lékař Julian Olcott, který si zničil kariéru, dojde k zabití jedné z dívek. Policie je přesvědčena, že za tím stojí vlci, avšak divák ví, že jde o vlkodlaka. To si ale začíná myslet i Olcott. Jednou smrtí to nekončí, navíc došlo na vydírání, vztahy mezi postavami se komplikují, podezřelých je zdá se více a závěr se mění v melodrama a následně boj o život. Úplněk, temná hudba, les. Tenhle kousek osloví především fanoušky starších hororů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že ten vlkodlačí ksicht tu nevyvádza častejšie a drsnejšie. Zrejme najväčší problém tohoto filmu. Ináč to ale má atmosféru, na ktorej sa dali zakladať ostatné možné plusy. Trebárs lepší a napínavejší príbeh. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží vytvoriť detektívno-horrorovú atmosféru v prostredí dievčenského nápravného centra, ktoré je na to ako stvorené. Avšak detektívna časť zlyháva skrz svoju monotónnosť, fádnosť a prílišnú ukecanosť, ktorá film neuveriteľne brzdí a udržuje tempo na úplnom minime. Horrorové pasáže sú o niečo lepšie avšak je ich pramálo, a vo víre úplne nepodstatných rozhovorov prakticky zaniknú. Vlkodlaka by som označil za obstojného, ale určite film výraznejšie nezachraňuje. 30% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná černobílá stařinka. Jeden z prvních poválečných italských hororů, které spustili silnou vlnu žánrových filmů, který tak milujeme. Navíc jde o první italskej vlkodlačí biják, mix gotiky a dobrodružnýho filmu, spolu se silným vlivem universalovských monster hororů. Vyloženě jsem se kochal vděčným prostředím dívčí polepšovny v zámeckých kulisách, plným krásných děvčat se zapalujícíma se lýtkama. Nesmí samozřejmě chybět scény v nočních košilkách, nějaká to koketérie a ke konci dokonce dojde i na šťastnou náhodou odhalená dívčí ňadra (ano, měl jsem radost). A bože, jak mně uhranula krása Barbary Lass, což je umělecké jméno Barbary Kwiatkowské. Polské krasavice s obrovskýma kukadlama, která ve filmu najde oporu a bezpečí v náruči ztepilého učitele Carla Scheleho. Příjemná vintage záležitost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další vlkodlačina kterou jsem neviděl, při tom filmy s vlkodlakama miluju. No a tak jsem do tho šel s naprostým nadšením a abych se přiznal nějak zklamaný nejsem, ba co víc byl jsem mile překvapen. Film se krásně chýlí ke konci, nějaké nedomyšlené věci tu jsou ale kašle se na ně, člověk-vlk je sice odhalenej(divákem) hned od začátku ale to je fuk, je to prostě parádní béčko. Navíc vlkodlak nevypadá vůbec špatně. Parádní kousek. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama