Reklama

Reklama

Evil Brain from Outer Space, The

všechny plakáty
Japonsko, 1964, 78 min

Režie:

Teruo Išii

Obsahy(1)

Obrovský nepriateľský Mozog vedie svoje jednotky cez ďaleké priestory kozmu a snaží sa dobyť celý Vesmír. Pristane na Zemi a vypustí hordu príšer, ktoré šíria choroby a skazu. Jediná nádej pre prežitie planéty je Starman, hrdina z iného sveta, ktorý musí použiť celú svoju hrozivú silu aby porazil príšery a zastavil nepriateľský Mozog. (matriosa)

(více)

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film o zlém mozku z vesmíru, jehož posluhovače pěstmi pořádá šikmooký tlustší bratr Supermana jentaktak napasovaný v jeho trikotu, samozřejmě nebyl myšlen jako nějaké veledílo s ambicemi stát se trvalým odkazem lidstva... Je to film pro děti kolem osmi let (nezhýčkané, z raných dob televize), určený na nedělní ranní promítnutí ve státní NHK. Jenže i pokud jej budu takto brát, je to špatné. Navazuje jako třetí film na Attack from Space z téhož roku, který jsem viděl, a měl z něj podobný dojem. Vynechal jsem Atomic rulers (druhý film z volné série), a zjevně jsem o nic nepřišel. Když píši, že navazuje, tak navazuje docela drsně -- použije prvních několik minut jen s mírně jiným dabingem. I scénky v další hodince a něco podle mě byly tak ze čtvrtiny už v prvním filmu. Pod tímto selháním nemajícím hlavu a patu (přitom je to poměrně dobrodružný film s divokou zápletkou) jsou podepsáni hned tři režiséři, také vizitka bezradnosti. Docela se mi zase líbila výprava -- tentokrát chudší, ale třeba masky mutantů byly vyloženě dobré. Vlastně kdyby tam byli herci a ne prkna aranžovaná do sošných pozic a sošné recitace (tu a tam scénka s dětmi -- rozestaveny v rojnici před dospělými a mizerně přeříkávající text)... popřípadě kdyby tam byli dobří herci, kteří by z toho udělali show... tak by to vzhledem k výpravě a výtvarné stránce mohlo být docela dobré. Ale v tomhle obsazení... bohužel. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov, ktore su zabavne nechcene. Sci-fi, ktore v sebe kombinuje horror, detektivku, radoby karate, superhrdinu Starmana a hailujucu armadu mimozemstanov oslovujucu svojho pana 'vodca' a to vsetko vytvara strasny gulas, v ktorom je problem sa orientovat. Ale je to miestami vazne sranda:) Som vazne zvedavy ako su na tom v porovnani s tymto kusky od Eda Wooda. (2/10) ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní starých čiernobielých snímkov som už narazil na všeliaké absurdity, nelogickosti či naivné stvárnenia rôzných situácií. Ale z toho, čo som zhliadol v tomto japonskom sci-fi šunte, mi ostáva rozum stáť. Niečo tak úboho primitívne sa naozaj len tak nevidí. Naviac je to celé príšerne chaoticky zrežírované a zostrihané, že to nedáva žiaden zmysel. Nechcem preháňať, ale toto je snáď ten najhorší film, čo som kedy videl. Odpad! Odpad! Odpad! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No a je to tu zase po Space attack a Atomic rulers se tu vrací náš hrdina a znova uplně stejná pětiminutovka takže zaase mimizemštani posílají na zem svého hrdinu aby se vypořádal se zlem, tentokrát člověkem co vypadá jak mutant s obřím mozkem, když opomenu že tenhle film je tak neuvěřitelně naivní a absurdní tak se mi dostala parádní zábava, tentokrát jsem si ale i všiml že ti herci byly tak neskutečně příšerní že bych zvracel, naneštěstí tu máme i nějaké ty masky který v předešlích filmech bych hledal marně. Maska zloducha je celkem pěkná na takovýhle béčko, ale bohužel je zase jasné co se bude dít, pro mě osobně lepší než příšernost Attack from space. Ale taky to není nic světoborného. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak som pri predchádzajúcom americkom zostrihu ( INVADERS FROM SPACE ) japonského SUPER GIANT písal, že je viditeľné že ide o zlepenec dvoch dielov, tu je to badateľné ešte viac ( zlepenec dokonca troch dielov ). Postavy a motívy odchádzajú a prichádzajú ako sa zachce a pôsobí to riadne zmätkovo. Akcia a dobrodružstvo nechýbajú, ale slabá resp. čudná konzistencia snímku podkopáva nohy. ()

Reklama

Reklama