Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Benson Winifred Payne je dokonalý voják, jehož životním krédem je disciplína, oblíbenou barvou zelená a armáda jediným smyslem života. Jenže doba se mění a major je jednoho dne propuštěn. Jeho nadřízení sice uznávají, že je každou částí svého těla vojákem, ale nestačí držet krok s moderní dobou. Payne si život bez vojenského drilu neumí ani představit. Naštěstí najde brzy uplatnění jako vrchní velitel výcvikového programu. Při tréninku mladých kadetů používá netradiční, leč velice účinné metody! Mladí muži brzy nemyslí na nic jiného než na to, jak se ho zbavit. Poprvé svého velitele začnou uznávat, když se zastane jednoho z nich před panovačným nevlastním otcem. Po nějaké době si na Paynea vzpomenou velitelé a povolají jej do Bosny, ten si to na poslední chvíli rozmyslí, vrátí se zpátky a pomůže klukům vyhrát pohár v celostátní vojenských hrách. (TV Nova)

(více)

Recenze (79)

DivX 

všechny recenze uživatele

Šílená zelená hlava v podání Damona Wayanse, který si nenechá nic líbit od mladých rekrutů. V tomhle filmu jsem viděl Wayanse poprvé a úplně mě dostal. Jeho mimické výkony jsou perfektní a i hlášky ve filmu jsou brilantní. Není jich ani málo ani moc a jsou přesně tam kde mají být. Mladším generacím se to bude líbit a starším to neuškodí. 70% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nedocenena komedia. napriek tomu ze sa nam snazi zdelit nejake posolstvo o tom ze by clovek mal byt dobry, nepodvadzat ci take nieco je tam dost skvelych "uletenych" vtipov a hlavne vynikajuci wayans vo vynikajucej forme ktory struha grimasy za ktore by sa nemusel hanbit ani carrey (ja idem vzdy do kolien ked si na vlakovej stanici predstavuje rodinnu idilku). ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie, je hlavně dobrá v první polovině, poté (hlavně od začátku závodu) trochu ztrácí tempo. Nejlepší scénkou je podle mě pohádka pro nejmenší, kdy major vypráví 6 - ti letému klukovi pohádku na dobrou noc (O mašince). Docela pohodová záležitost, některý hlášky byly fakt dobrý (Měl jsem svrbění, nezabil jsem člověka už 14 dní). Pěkně ostrý Damon Wayans a velmi pěkná Karyn Parsons. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Příběh klišé jako hrom, od první minuty víte jak film skončí. O to tu ale nejde, film na nějaké ambice očividně kašle. Chce pobavit, a to se mu kolísavou kvalitou celkem daří. Hlavní zbraní Majora Payna je "Major Payne". Jediná originální věc v celém filmu, ovšem stojí za to. Payne:"Přece někdo, někde potřebuje někoho zabít!?" Generál:"Ne Payne, všechny jste už zabil!".. :-D ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná a oddychová komedie, u které se i místy dobře nasmějete. Dala bych 4 hvězdičky, kdyby se nejednalo o tématiku "voják v Americe", protože to v některých filmech s tím americkým militarismem skutečně přehánějí a pokud jde o děti (a soutěž), je to trochu brutální kombinace. Na druhou stranu - bez toho by zase nevznikla řada dobrých gagů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Goochlandu a v Richmondu. Vlaková stanice se nachází v Ashlandu a škola Miller School of Albemarle se nachází ve Virginii. (SONY_)
  • Ve scéně, kde si v bytě Payne (Damon Wayans) rozbije okno, se v dalším záběru "spraví". (GreatestFan)
  • V jedné scéně Payne (Damon Wayans) říká: "Now apparently, what we have here, is a failure to communicate!" což je slavný citát z filmu Frajer Luke (1967). (GreatestFan)

Reklama

Reklama