Reklama

Reklama

Pro některé obyvatele New Yorku je Central Park místem procházek a nedělních pikniků, pro jiné domovem a posledním útočištěm. Romulus Ledbetter, dříve geniální hudební skladatel, takhle obývá už několik let uprostřed zeleného srdce New Yorku jeskyni. Opuštěn přáteli i dcerou tam žije sám, jen s fantaskními výplody svého pološíleného mozku. Jeho život se však rázem změní, když v den Sv. Valentina najde na stromě v blízkosti své jeskyně zmrzlého mladíka. Romulus se vydá hledat vraha...ale kdo by věřil šílenci, který vidí to, co jiní ne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

MiD 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý námět a scénář spolu s výborným Samuelem L. Jacksonem u mě vyvolali pocit, že konečně vidím slušné drama s prvky thrilleru. Nejen, že Jacksonovi jeho dredy opravdu sluší, ale i hudba, kterou zahrál na večírku u fotografa byla (pro milovníky piána) trefou do černého. Váhal jsem mezi 4 a 3 *, ale dávám 4 za dost dobrý konec. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Romulus Ledbetter (Samuel L.Jackson) je divnej. Je hodně divnej. Co byste taky čekali od člověka, který o sobě sebevědomě tvrdí, že není bezdomovec, byť žije v jeskyni uprostřed Central Parku. A od člověka, který se skrývá před tajemným Stuyvesantem, který - dle něj - z věže Empire State Building všechny a všechno sleduje, a ozařuje tajemnými y-paprsky. Když ale jednoho dne nalezne před jeskyní mrtvolu mladého chlapce, Stuyvesant neStuyevesant, Romulus musí ze svého úkrytu, aby pomohl najít vraha... Romulus Ledbetter v podání Samuela L. Jacksona je hodně zvláštní vyšetřovatel. Řekl bych, možná jeden z nejoriginálnějších soukromých detektivů, které můžete ve - filmovém - světě potkat. Na druhé straně měl Romulus hodně zjednodušenu situaci (a to je kritika tvůrců filmu), že mu furt někdo s vyšetřováním pomáhal - tu mu někdo dal ohoz, tu mu někdo bezelstně podal tajemnou informaci - a to mi trochu vadilo. A Jacksonovo "přehrávání", byť je měl nepochybně napsáno ve scénáři, bohužel taky. Za to mi ale nevadilo Jacksonovo hraní (na piáno), a jen za to by si film pár hvězdiček zasloužil... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavej kus. Rozuzlení není teda nic překotnýho, ale o to tam ani tak moc nejde. Jde tam o Stuyvesanta, kterej si sedí v té své věži a vysílá na nás paprsky ypsilon a zet! Vlastně o toho tam taky moc nejde. Ale uvidíte, že jde. Jde tam o šílenou duši hudebního génia houmlesícího v jeskyni a snažícího se najít vraha a jde na to opravdu svým způsobem. Samuel L. Jackson s dredama musí být šílenej, když vzal takovou roli, ale udělal dobře. Z vedlejších postav mě velmi Ann Magnuson, která i ve svých letech vypadala eroticky přitažlivá. Colm Feore je pořád stejnej Colm Feore. A závěr: Serafíni božství a pomsty nemají rádi lži. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Tento thriller je opravdu netradiční a originální dílko. Pološílený Samuel L. Jackson s dredy nakonec přijde na kloub vraždě. Možná trochu přitažené za vlasy, ale je to zajímavě natočeno. Realita protkaná záběry, které jsou buďto jen v jeho hlavě nebo jako zkreslená realita, anebo černobílými záběry. Toto ale na mě nepůsobilo zmatečně, dalo se to bez problémů odlišit a nevadilo mi to. Kromě kamery a střihu dále stojí za to určitě vypíchnout hudbu a hudební podkres, který ve filmu zní. Je to na lepší 4*. 80% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Největší potíží pro mne byla určitá dějová roztříštěnost. Na jedné straně inteligentní detektivka s prvky mystična, na té druhé drama mentálně nestabilního člověka. Samuel L. Jackson podal obdivuhodný výkon, ale právě proto jsem se po celou dobu nedokázal vcítit do hlavní postavy. Jedna věc je akceptovat jeho postup při vyšetřování a druhá smířit se se skutečností, že to skutečně nemá v hlavě v pořádku. A to v detektivce obojí nejde. Výsledkem je nadprůměr hodný zájmu, který nutí k zamyšlení... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama