Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu se až stydím, že jsem tento film obsazený mými oblíbenci Naomi a Edwardem nechal tak dlouho bez povšimnutí. A právě díky jejich hereckému umu mi nedělalo nejmenší problém uvěřit Kitty a Walterovi jejich komplikovaný vztah. Je možná zvláštní psát o romantickém dramatu, že se na něj velmi příjemně dívalo, ale v případě Barevného závoje tomu tak (alespoň u mě) bylo. Tak nějak jsem čekal zdařilou hudbu a kameru (očekávání splněna), ale vcelku mě překvapil (pro někoho možná předvídatelný) konec (ikdyž ten úplný závěr bych asi "ustřihl"). Doporučuju všem a hlavně fanouškům nejmenované ústřední dvojice. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Romantika ako vyšitá. Hlavní hrdinovia sa zabarikádujú telom aj dušou do orientálneho sveta čínskeho Šanghaja, v ktorom ich osud vženie do bolestných skúšok a postupnej citovej odovzdanosti. Barevný závoj úzkostlivo potláča všetky emócie, rozmaznaná dáma s veľkým D, rozkošná Naomi Watts beznádejne stratená v bezplánových dňoch, rozvážny Edward Norton, ktorému sa s čoraz väčšou bezmocnosťou sebecká kráska prebíja do srdca. Navonok chladná dejová linka je podtrhnutá dych berúcou hudbou útočiaca na všetky možné zmysly a zároveň dodáva nádhernému prostrediu nesmrteľný nádych. Nie je to dokonalé, ale pri myšlienke na malebné kúty čínskych usadlostí a príjemné herecké výkony, túto drámu rozhodne nepotrescem 3 hviezdičkami. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Vcelku zručně natočený i zahraný a dvojíce Norton - Watts je perfektní, ale celkově mi to přišlo trochu laciný, obzvlášť závěr, kterým sem si byl jistej snad už v půlce filmu, když se tam udála jedna hodně stupidní scéna. Ale jak řikám filmařsky zvládnutý dobře, jen ten dopad je takovej mdlej a o hovně ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem už dlouho chtěla vidět... Ústřední dvojice se mi zalíbila a doslova společně ladila. Příběh zachycující nešťastný manželský život, který spadává do stereotypu, byl rozhodně dobře ztvárněn. Ale změna prostředí a to radikální změnila jejich pohled na život a na smrt. A začali teprve díky událostem hledat ve svém vztahu pravé hodnoty. Jak šlop hrozně znát, že díky stíženým podmínkám a choleře si ho začala vážit a obdivovala ho za to všechno, co udělal. Hrozně se mi líbila vyhrocená romantická scéna, z které jsem měla chvění v břiše a to o něčem svědčí ! Konec se dal předvídat, že k sobě nejdřív naleznou cestu a potom jeden z nich toho druhého ztratí. Ale o to víc byl konec velmi dojemný a skutečný. Líbilo se mi to moc, vyvážený příběh, rozvržený do dvou hodin, upoutal pozornost, hlavně díky výkonům hlavních představitelů. Edward Norton mě jako obvykle nezklamal a Naomi Watts mě čím dál víc utvrzuje v tom, jak moc hraje přirozeně. Takže jak jsem si myslela, že to bude dobrý film, tak splnil má očekávání. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Moc pěkně natočenej film. Mám s ním jediný problém, má dvojí tempo a začátek a konec se odehraje strašně rychle, přeskočí některé dějové momenty a divák tápe, jestli už k tomu došlo. Skoro jako by to někdo vystříhal. Naopak je ve filmu velká spousta pomalých záběrů krajiny, nutno ale dodat, že jsou krásné a mají své místo. Ale trochu mi ani neseděl Norton do hlavní role, typově se tam moc nehodil. Zato Naomi je vyborna, i kdyz vzhledově místy působí jako duplikát Nicole Kidman. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Cholera má oro-fekální přenos, takže by protagonisty rouška neuchránila. Spíše mytí rukou. (barunkah)
  • Na vzniku filmu má velký podíl herec Edward Norton, který vystudoval čínské dějiny (rawboy)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1999. A hoci Edward Norton pretláčal do hlavnej ženskej úlohy Naomi Watts, jej účasť nebola schválená, nakoľko produkcia chcela obsadiť hviezdu, ktorá zarobí peniaze. Až jej úspech vo filmoch Mulholland Drive (2001) a 21 gramov (2003).presvedčil a Naomi bola definitívne obsadená. (Arsenal83)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama