Reklama

Reklama

Badou Boy

  • angličtina Bad Boy
Senegal, 1970, 60 min

Obsahy(1)

Slepec obsluhující koru (západoafrickou harfovou loutnu) je jakýmsi „komentátorem“ událostí v již středometrážním počinu Badou Boy, jehož první, černobílá verze byla natočena o tři roky dříve. Snímek představuje mladého zlodějíčka, kterak po útěku z nápravného zařízení připravuje nástrahy na obhroublého, tlustého policistu. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

obsah 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se tu už objevují některá zajímavá formální řešení, především co se týče střihu a hudby, k Touki Bouki (1973) to má ještě daleko. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hoci hodnotím senegalský film a možno by som mal byť zhovievavý, nevidím na to dôvod. Ťažkopádny príbeh zlodejíčka, ktorému je na stope policajt by nebol zlý nápad, spracovanie je však značne podivné a nemotorné. Vlastne aj ten príbeh nie je príbehom ako si myslíme že by mal byť, je to skôr prehliadka postavičiek nesúvisiace s dejom, akýsi obraz postkoloniálnej krajiny s určitým ironickým nadhľadom. Aspoň si to myslím. Druhý komentár. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Ironický obraz postkoloniálního Senegalu, bizarní panoptikum svérazných jedinců a originální tvůrčí počin. Je to ale jen předzvěst následující režisérovy genialitky Touki Bouki. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama