Feed

Krimi / Thriller

Austrálie, 2005, 101 min

Brett Leonard

• Mi Nü-Chai

Klasický maniacký příběh ozvláštněn neotřelou ingrediencí - muž, který vykrmuje ženy do monstrosních tvarů až k smrti a vše to vysílá v přímém přenosu na internetu. Film se bohužel velmi často topí v nechutnostech, chápu sice, že při zvoleném tématu se některým vyhnout nešlo, ovšem i tak je tam dost samoúčelných věcí a zbytečné sexuální scény (ne, fakt nepotřebuji vědět, jak to dělá detektiv se svou milenkou). Dále film obsahuje příšernou hudbu, spoustu umělé hmoty a špatné herecké výkony. Taky by snesl střih - něco takového by se mohlo v pohodě vejít do 70-80 minut a ne to zbytečně protahovat na téměř hodinu a třičtvrtě, bylo by to jistě o dost dynamičtější a neobsahovalo by to tolik hluchých míst...bohužel jsem očekávala trochu něco ve stylu Se7en, ze kterého si Feed vzal pouze naturalistické scény a toť vše...ba dokonce to nemá ani potenciál na to, aby se to stalo kultovním - málo nechutné, příliš nudné, i přes spoustu chyb stále příliš profesionální...průměrně podprůměrný film.(30.11.2006)

Nechutné, ujeté, ambicozní, zábavné, groteskní. Brett Leonard je génius.(11.3.2010)