Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Film bizarnější než je rozkročmo hlavního hrdiny na posteru, ovšem se střízlivým pohledem odstrašující případ, kdy ukradené materiály záběrů i hudby vytvoří kultovní film. Byť otrlou ironií a přes existenci mnohem více turksploitation filmů, kvůli čemuž se pravděpodobně nikdy nepsalo o žalobě za porušení autorských práv. Červení medvědi byli maratonem pro mojí bránicí, to se musí nechat.;) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro opravdové fajnšmekry. Turci v jistém období svojí kinematografie totálně ignorovali autorská práva a znesvětili tak nejen Lucasovy SW a Indyho, ale třeba Ramba nebo Čelisti. Nevím, jestli byly horší triky, střih, scénář plný perel typu "Jsem unavený jako mrtvola." nebo úroveň hereckých výkonů. Ve všech ohledech se jednalo o diletanství nejvyššího stupně, ale prvních patnáct minut jsem proplakala smíchy a bavila jsem se vlastně celou dobu. Takže prostě nerozhodných 50%. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože si tvůrci ukradli scény a hudbu a kdoví co ještě z amerických filmů, po vzoru tzv. tureckého hospodářství stvořili něco naprosto nesmyslného a tedy nesledovatelného. Prostě nejde udržet pozornost po celou dobu filmu. I ten nejhorší amatérský film například z dílny náctiletého uživatele ČSFD angelabuffyho je přeci jen v něčem lepší. Například je kratší o celých 89 minut. Nicméně tyto tzv. Turecké hvězdné války skutečné Star Wars nějak valně nepřipomínají. Záleží na množství omamných drog, které před filmem požijete, pak možná nějakou podobnost naleznete. Mezi nejlepší momenty této sračky patří tréning kung-fu (nebo co to je za idiotský styl) kdesi v poušti. To je snad na Oskara ve všech kategoriích, hlavně za komedii století. Obávám se ovšem, že záměr tvůrců nebyl rozesmát, že to bohužel turečtí tvůrci mysleli smrtelně vážně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa v tej dobe do filmu obuli právnici tvorcov všetkých filmov, z ktorých si tento hlod ´´požičal´´, Turecko by splácalo dlhy ešte aj dnes. Viacerým to pripadá ,,tak zlé, až je to dobré,, mne to však pripadá ,,tak zlé, až to horšie už byť nemôže,,. Človek v nemom ( a občas aj hlasitom ) úžase sleduje výkvet tureckej kinematografie a čuduje sa ako je toto všetko možné. Áno, je to možné. Ak chcete vidieť niečo, čo ste ešte nevideli, rozhodne sa TURKISH STAR WARS ( naozaj priliehavý názov, ktorý sadne viac ako názov originálny ) nevyhýbajte. Grandióznosť, ktorá nemá obdoby. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě perla znalců! Zelený medvědi, kostlivci, roboti, modrý medvědi, zombíci, ČERVENÝ MEDVĚDI (ty jsou nejvíc!!!), mumie, ostnatej meč ze staniolu, co se dá přetavit na rukavice, Ali Skywalker, Millenium Falcon, Mustafa Solo, kantýna v Mos Eisdtambulu, polystyrénový balvany, geniální dialogy, fatastická práce s originálními hudebními motivy a občas (zřejmě jen náhodná a vzdálená) podoba se záběry z nějakých druhořadých scifáren. A spousta dalších hodnot. Kung-fu, karate a podobný legrace samozřejmě nechybí, stejně jako love story... Tam je prostě všecko, jak v irským guláši! Navíc tenhle film se prostě musí vidět v předrevolučním rychlodabingu, kterej tomu dodává šťávu (ne že by mu nějaká chyběla). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)
  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama