Reklama

Reklama

O místo na slunci

  • angličtina A Place in the Sun
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1959, 5 min

Obsahy(1)

Autor, výtvarník a režisér této animované hříčky byl František Vystrčil a tématem je lidská závist a sobeckost, která teprve v nouzi a nesnázích přechází v projev přátelství. Dva panáčci se nechtějí dělit o malé místo na slunci, když ale o slunce přijdou úplně, přinutí je to spolupracovat… (Česká televize)

Recenze (10)

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ]] ve zkratce: jednoduchý příběh poplatný době vzniku, dneska je to už spíš nuda, nostalgicky hodnotím slabými 3 hvězdičkami. Můžete zkouknout tady ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto dodat.? Dvě kreslené postavičky na zeleném podkladu se spolu tak dlouho hašteří a přetahují o žlutý na zemi a vodu pod sluncem až nakonec zjistí že nemají slunce a zůstanou úplně sami jen ve tmě a chladu. Až nakonec zjistí že se tak žít nedá tak se zas udobří..Velmi primitivní záležitost, ale stejně kouzelná, i když krom hudby se zde vůbec nemluví ani nezpívá...A to si neumím ani představit co to muselo dělat s tehdejšími malými dětmi. A pravda co už napsal uživatel Braddy, skutečně se jednalo o první náš film který byl nominován na Oskara. A s obdivem se k němu dokonce vyjádřil i herec Charlie Chaplin. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Úplně nejminimalističtější animák s hudbou Vlastimila Hály. Ve své době byl dokonce nominován na Oscara, nyní si přeci jen myslím, že zub času kvalitně zahlodal. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Milý kreslený příběh dvou postaviček s roztomilými obličejíky, kteří se tahají o místo na krásném naivně nakresleném sluníčku až když o něj přijdou, tak zjistí že se mají moc rádi. A sluníčko jim dalo druhou šanci to napravit. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Možná to je pro někoho veledílo, ale mne tento krátký film moc nedal, celé mi to přijde o ničem. K tomu animace celkem jednoduchá. Hodnocení: 45 % ()

Reklama

Reklama