Reklama

Reklama

Malý toaster

  • Československo Odvážný malý toaster (více)

Obsahy(1)

Mile svérázné veselé postavičky a přitažlivé výtvarné zpracování dělají z tohoto výjimečně pěkného filmu krásný zážitek pro každé dítě. Film připomíná velké hollywoodské filmy, ve kterých hrdinové stále musí čelit novým problémům a proto je velmi vzrušující a skutečně silně upoutá vaši pozornost. Nudit se při něm zaručeně nebudou malí ani velcí! Jednoho dne rodina opustí svůj domov a zanechá v něm domácí spotřebiče. Ty ale oživnou a vypraví se do světa najít svého „pána“. Tak začíná nebezpečná, humorná a krásná podívaná o putování domácích spotřebičů do města i na venkov. Po boku nebojácného malého toastera tu kráčí vážný vysavač, zbabělá skříńka, hlučné rádio, rozsvícená lampa a další. Cestou prožívají nevídaná dobrodružství a jsou moc rádi, když nakonec svého „pána“ přece jen najdou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

klerik 

všechny recenze uživatele

TOY STORY+ZA PLOTOM Pekná, zábavná, poučná rozprávka o skupinke spotrebičov, ktoré sa vydajú hľadať svojho pána... Adventúrna schéma, ktorú využívajú animáky dodnes dobre funguje, poučovanie o konzumnosti ľudskej spoločnosti je striedané s nevtieravým humorom. Čo však pomerne dosť kazí zážitok je recitovanie... Neviem či v originále sa spievalo, ale v českom prevedení pôsobí "čítanie textu" dosť morbídne až má človek chuť strhnúť z hodnotenia štvrtú hviezdu... ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Slušný pohádkový příběh, který sice nahrazuje tradiční zvířátka či malé děti elektronickými spotřebiči, ale až na několik vtipů s tím nijak nepracuje a pohybuje se v obvyklých žánrových kolejích. Kromě standartní adorace přátelství a odvahy se zde ovšem divák dočká i zjištění, tak odlišného od postojů současné spotřební společnosti, že kvalitně fungující staré spotřebiče mohou díky nostalgii uživatele s přehledem porazit i moderní multifunkční přístroje a zabránit mu tak v nákupu nového zboží. Jak nemilé zjištení pro firmy, zakládající svůj profit na neustálém nátlaku na uživatele, aby modernizoval pravidelným utrácením težce vydělaných peněz za nepotřebné, ovšem módní předměty... Aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, tak musím zmínit, že Subjektiv pouze na základě zvuků linoucích se z mého počítače tuto interpretaci předpokládal dříve, než se dala vyčíst ze samotného snímku. Kdybych to zde nedoplnil, tak by byl jinak hrozně nespokojený a chtěl by mi určitě zvýšit nájem, zrůda! ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Králík Roger nebo třeba nekonečný příběh byl Odvážný malý toaster vypálen do mé paměti jako sled obrazů a scén, spíše než ucelené vyprávění. Na tomhle animáku ale bylo zvláštní to, že se mi vybavovaly hlavně scény strašidelné, nemající daleko až k traumatizujícím. Když jsem pak objevil tohle DVD v naší malé kolekci, musel jsem si ho pustit a teď už vím, proč si pamatuju hlavně scény jako obří fousatej ventilátor, elektromagnet, co nahání spotřebiče po celý skládce, nebo místnost plnou rozbitejch zpívajících krámů. Tenhle snímek je neuvěřitelně temnej na to, že je cílenej hlavně na děti. Dysfunkční parta při sobě drží zpravidla jen v momentech ohrožení a ty se střídaj jeden za druhym. Postavy taky nejsou ploché, paradoxně snad až na ten odvážný malý toaster mají celkem propracovanou psychiku a kdyby někdo zkusil udělat kurva temnej remake pro dospělý, kde klidně sem tam nějakej spotřebič fakt zařve, rozhodně by mě něco takovýho lákalo. Právě ta depresivní dospělácká složka rozhádanejch postav nechává Toaster vyniknout a jde o velmi nápadného předchůdce do dokonalosti dotažených Toy Story, tak nápadného, že by se snad měl jmenovat spíš Appliance Story. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Povinné zhliadnutie pre všetkých milovníkov kreslených filmov! Výborný film na ktorom som vyrastal. Kresba pekná a dej jednoduchý. Len ma mrzí ,že je to film pre deti a dostalo sa sem veľa strašidelných scén. Ako tá scéna s klaunom a smetisková scéna :/ Beztak je to ale výborný film. 90% -stratený klenot kinematografie! ...Som rád ,že ma ako malého tento film strašil a ponúkol mi deprimujúci pohľad na okolitý svet. Holt niekedy je takýchto dospeláckych filmov potreba ako soľ. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Pohádku, ve které hrají hlavní roli topinkovač a další domácí spotřebiče, jsem si nemohla nechat ujít. Na dobrodružbé cestě za svým majitelem zažívají domácí pomocníci řadu nebezpečných příhod, zvlášť strašlivě působí zlý magnet na šrotovišti železa. Výtvarné zpodobnění mi dost připomínalo tvorbu našeho Zdeňka Millera. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jon Lovitz nadaboval všetky svoje party na prvý pokus. (m.a.t.o.)
  • Kirbyho vzhľad je založený na skutočnom vysávači Kirby Dual Sanitronic 80 z roku 1969. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama