Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si ty slogany, že v téhle škole není důležité něco naučit, ale přežít. Ostatně Jon Lovitz, který nechce být pouhým otcovým (ředitel slavné školy) stínem, bude bojovat s tím, že studenti mu jdou po krku, despotická ředitelka školy po kariéře a kolegyně by se ráda dostala do jeho kalhot. Nemusí však mít Nebezpečné myšlenky, protože jsme v žánru bláznivé komedie z pera jednoho z bratrů Zuckerových. Nevyřádil se sice tak, jako v případě Bláznivých střel, ale i tak o to byl tehdy na videu docela zájem. Škoda, že vedlejší herci nezaujmou, a to ani ředitelka Louise Fletcher, která po dlouhých letech oprášila roli chladně kalkulující zdravotní sestry z Formanova Přeletu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Protože těsně před tímto filmem jsem shlédl Nebezpečné myšlenky s Michelle Pfeiffer ( film se songem Coolia, který bodoval v ESU ) tak musím tomuto filmu jako její parodii dát čtyři hvězdy. Film, který celosvětově proslavil Jona Lovitze jede svižně, vtipně lehce po Nielsenovsku. Jako ředitelka tady hraje Louise Fletcher , která dostala Oscara za Formanovo Přelet nad kukaččím hnízdem a taky sexy Tia Carrere , kterou si pamatuju jako nej záporačku z Pravdivé lži se Schwarzenegrem. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiaci, vidím vo vás budúcnosť Ameriky.“ – „Choď do hajzlu!“ – „To bola naša knihovníčka.“ Paródia, ktorá ani v najvtipnejších okamihoch (otváranie knihy, nevinný tanec, zdolávanie schodov s napoly spustenými nohavicami, unesený učiteľ) nie je nijako extra vtipná. Jon Lovitz pre mňa vždy bol nesympatický a tak situáciu na hereckom políčku zachraňuje len zdravotná sestra z PRELETU NAD KUKUČÍM HNIEZDOM. Inak len zaujímavý sex („Nevedel som, že si panna.“ – „Ešte som si nedala dole nohavičky.“ – „Úch, ách... ale aj tak mi to nejde.“ – „Miláčik, ale ja ležím tu.“ – „Aha.“ – MŇAÚÚÚ!). V dnešnej ére takýchto paródií síce stará dobrá „klasika“ (kedy išlo ešte o príbeh, čo dnes znie takmer neuveriteľne), ale nestačí to. „Pripomínaš mi mňa, keď som bol v tvojom veku. Len ja som bol beloch, mal som oboch rodičov, boli sme bohatí, žili sme v dobrej štvrti a nemal som sto súrodencov. Vlastne mi asi pripomínaš niekoho iného.“ ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

High School musíte dát alespoň dvě, ale nejlíp tak tři, promítání než se vám začne opravdu líbit. Nejdřív se vám nebude připadat vůbec vtipné, pak vám bude vadit hlavní hrdina s tím svým nadšením a výrazem hada nakopnutého do rozkroku. (Vím, že hadi rozkrok nemají, ale kdyby měli, tvářili by se jako Jon Lovitz) Ale až High School High uvidíte potřetí, potrháte se smíchy, protože je to opravdu dobrá parodie. Nenahraditelný kabriolet, nesundané kalhotky a nebohá kočka!!! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bláznivou školu jsem měl zafixovanou jako rovnocennou peckám typu Žhavých výstřelů a Bláznivé střely. Bohužel nostalgie sice pracovala, ale díry ve scénáři zakrýt nedokázala. Vtipných situací je dost, chytrých pomrkávání taky a úvodní den ve škole nebo bitka v knihovně patří k tomu nejlepšímu z parodií. Ve zbytku filmu už ale kvalita dost kolísá. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)
  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)

Reklama

Reklama