Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Parodování hollywoodských trháků je nad míru vděčné téma, pro které mám i já slabost. Velkej biják však doplácí kvantitou na kvalitu. Neobsahuje snad jediný záběr, který by neodkazoval na jiný film. Tím trpí jednak příběh, jenž svou splácaností připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort, a dvak parodie samotná. V takovémto počtu zkrátka není možné udržet vysoko nastavenou laťku. Nehledě na to, že komika není rovnítkem směšnosti aneb příliš chtěný humor přestává vtipným býti. I přes všechny mé výhrady však Velkej biják nepůsobí pětadvacetiprocentním dojmem, na to jsou tu jiné exempláře. ()

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

[Tento komentár slúži predovšetkým ako varovanie...] Nehorázna sra*ka, ktorá si neuveriteľne nevkusne a trápne uťahuje z kinohitov od DA VINCIHO KÓDU cez CHARLIEHO A TOVÁRNE NA ČOKOLÁDU až po NARNIU, ale nebojte sa, dôjde trebárs aj na De Palmov SCARFACE, či Paris Hilton. Možno som ale spravil chybu ja - po skúsenostiach s Date Movie som do toho pravdepodobne nemal ísť, tentokrát som si však pre istotu počítal koľkokrát sa pri filme zasmejem a kupodivu to bolo dvakrát. V tomto smere som tak trochu aj prekvapený, pretože pri spomínanom filme som bol maximálne znechutený už po niekoľkých minútach a do smiechu mi absolútne nebolo. Ak vám teda postačí fakt, že Epic Movie je o chĺpočok vydarenejšie než (príšerné) Date Movie, tak som nič nepovedal. BTW, ak to takto pôjde ďalej, tak Friedberg so Seltzerom natočia paródiu porovnateľnú s klasikami žánru trebárs od tria ZAZ o cca. štvrť storočia.:( ()

Reklama

slatkac 

všechny recenze uživatele

Ano, je to bejkovina a to v tom nejhorším slova smyslu, ale aspoň se u toho narozdíl od podobných kravin jako například Disaster Movie dá vypnout a užívat si ztřeštěnou jízdu s Kalem Pennem, Jackem Swallowem, Willy Wonkou, Mr. Tumnusem a dalšími zmátořenci. V tomto snímku nehledejte nic vážnýho, jde jen o to vypnout. Za prsatou Mystique hvězdička navíc. 60% ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím to nejpříšernější, co jsem letos viděl. Nic nového pod sluncem, ale tohle není film. To je ubohost. Copak je humor, když se za sebe řadí scény z jiných filmů, které jsou rádoby udělány jinak a vtipně? Je tohle odpověď na moderní definici toho, co je satira? Jestli ano, tak se opravdu ptám, kam ta společnost směřuje? Čemu se na tomhle filmu mám smát? Tomu, že se tam všichni herci ztrapňují a nejsou schopni udělat jediný vtip vtipný? Zaprvé, ono to ani nejde. Zadruhé, proč??? To si ti herci potřebují tolik nahrabat? to už nikdo není schopen si dělat srandu z filmů nějak sofistikovaně? "Bláznivá střela" byla taky trapná, ale byly zde vtipy, kde se člověk zasmál. Doufám, že přijde člověk, který bude umět dělat satiru. A vykašle se na ubohý fekální humor, záběry na prsa, když už neví, co by, a ukáže nám, že se můžeme smát i chytrým věcem. Doufám, že to bude brzy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/prcicky-bruce-lee-par-trapnosti.html ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ukázky a vypadalo to slibně, tak si říkám proč ne a pádím si to půjčit do videopůjčovny... Do dnes těch 45 Kč lituji, to jsem je mohla využít mnohem lépe, třeba vyhodit z okna, protože bych s jejich využitím byla spokojenější. Děsná kravina, kdy mi mrzl úsměv na tváři, rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné, naopak jsou vrcholem trapnosti. Velkej biják je snůška nepovedených, nevtipných, nejapných, neandrtálských a ještě ke všemu pohybujících se obrázků, které vydávají podivné a nesmyslné skřeky. Ne, děkuji pěkně, už nikdy více... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)

Reklama

Reklama