Reklama

Reklama

Tou wen zi D

Trailer 2

VOD (1)

Takumi je jako ostatní chlapci: chodí do školy, líbí se mu děvčata, ale má jednu zvláštní schopnost - umí perfektně s otcovou Toyotou AE86 projíždět zatáčky v místních horách. Podědil to po svém otci, který mohl být první mistr světa z Japonska, ale bohužel se oženil. Jednou při rozvážení tofu Takumi předjede GTR a je z toho poprask. Začnou se o něho zajímat ostatní jezdci a snaží se ho porazit na "jeho trati". Roli Takumiho otce si střihnul Anthony Wong. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (50)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Neníto vůbec špatné a vysoké hodnocení si tozaslouží, jenže jako človkě, který viděl anime sérii Initial D tomu více dát nemohu. Skvěle nasnímané souboje, celkem slušně vybrané hlavní obsazení. Ale ten duch anime série mi dost chybí, je tu sice trhlý humor jako v předloze, ale nějak mi nesedí hlavní hrdina. Na druhou stranu je třeba říci, že poslední filmy série Rychle a zběsile to překonává rozdílem třídy. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou The Fast and the Furious a podobní. Tohle je výbornej film nejen o pouličních závodech a tunningu. Působí skvěle reálně a i nezávodní děj má dost do sebe. Výborná hudba a prostřihy víc záběrů do sebe. Škoda jen, že japonský auta se mi moc nelíbí. Okamžitě musim nainstalovat nějakou závodní gamesku :). ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia filmová záležitosť, ktorá mi potvrdila kvalitu a čerstvosť ázijskej kinematografie. Na film je počas celých 107 minút radosť pozerať sa. Kamera si to vyslovene užíva, je to vidieť takmer v každom zábere. Značne sa sústreďuje na prostredie, na krajinu a na tváre, čo pri racingu nie je moc zvykom. Hudobný podkres a réžia je taktiež dobrá. Ležérny postoj & znudený výraz protagonistu počas celého filmu je úplne over. Porovnávať s F&F je zbytočné, toto je o niečom inom. Initial D je o láske a pocte k japonským autám. Žiadne hypervozítka s triliónom úprav a kufrom plným dusíku. Len jedna božská Toyota AE86 a za hrsť legiend motorizmu. (8.6.2017) (28.6.2023) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Klasická formulka: příběh o obyčejném klukovi (dosaďte loser/mladík či jiné obměny), který se snaží, i přes své vlastní problémy (variujte rodinu/lásku/přátelství), to (dosaďte libovolný sport/činnost) dokázat. I přes použití tohoto vzorce "volavkové" duo na režisérské stoličce servíruje atraktivní prostředí ilegálních závodů podané v ještě atraktivnějším a moc slušivém vizuálním kabátku (na Hire si při sledování závodů určitě také vzpomenete). 65 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je vlastně zfilmovaný remake japonského animovaného filmu Initial D: Third Stage (2001), který volně pak zapadá do tří sérií úspěšného animovaného seriálu. Tomu jsem jako obrovskému nadšenci do japonských "anime" prdnul 5*, u filmu jsem byl samozřejmě mnohem kritičtější. Děj je v podstatě úplně totožný s animovanou předlohou, stejně jako postavy a prostředí. Je zde ale jeden velký rozdíl v postavě otce hlavního hrdiny (Anthony Wong), který je opilec a břídil ... ke konci filmu se ale vyjeví jako naprostý frajer. V animované verzi byl otec dobrák a slušný muž. Tři hvězdy dávám za film jako takový, ale čtvrtou hvězdu přidávám za absolutně dokonalého (jako vždy ...) Anthony Wonga, který je fakt úžasný ve všech rovinách své role, zejména v závěru je to prostě fakt frajer. Plus navíc závěrečný závod, který je fakt adrenalinovou-dopaminovou-serotoninovou záležitostí. Parádní oddechovka!! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama