Reklama

Reklama

Tou wen zi D

Trailer 2

VOD (1)

Takumi je jako ostatní chlapci: chodí do školy, líbí se mu děvčata, ale má jednu zvláštní schopnost - umí perfektně s otcovou Toyotou AE86 projíždět zatáčky v místních horách. Podědil to po svém otci, který mohl být první mistr světa z Japonska, ale bohužel se oženil. Jednou při rozvážení tofu Takumi předjede GTR a je z toho poprask. Začnou se o něho zajímat ostatní jezdci a snaží se ho porazit na "jeho trati". Roli Takumiho otce si střihnul Anthony Wong. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (50)

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Tuningáře a filmy s tim spojené vůbec nemusím. Jednou mi stačila sra.ka Fast and the Furious a od té doby jsem podobný film neviděl. Ale toto bylo dobré. Tofák alkoholik.Syn, který přejíždí horu za neuvěřitelné časy, aby doručil tofu. Závody a sem tam dobrá chlama. Krom některých klišových romantických scén, výborná, tak trochu realistická podívaná. 70% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Klasická formulka: příběh o obyčejném klukovi (dosaďte loser/mladík či jiné obměny), který se snaží, i přes své vlastní problémy (variujte rodinu/lásku/přátelství), to (dosaďte libovolný sport/činnost) dokázat. I přes použití tohoto vzorce "volavkové" duo na režisérské stoličce servíruje atraktivní prostředí ilegálních závodů podané v ještě atraktivnějším a moc slušivém vizuálním kabátku (na Hire si při sledování závodů určitě také vzpomenete). 65 % ()

Reklama

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou The Fast and the Furious a podobní. Tohle je výbornej film nejen o pouličních závodech a tunningu. Působí skvěle reálně a i nezávodní děj má dost do sebe. Výborná hudba a prostřihy víc záběrů do sebe. Škoda jen, že japonský auta se mi moc nelíbí. Okamžitě musim nainstalovat nějakou závodní gamesku :). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je vlastně zfilmovaný remake japonského animovaného filmu Initial D: Third Stage (2001), který volně pak zapadá do tří sérií úspěšného animovaného seriálu. Tomu jsem jako obrovskému nadšenci do japonských "anime" prdnul 5*, u filmu jsem byl samozřejmě mnohem kritičtější. Děj je v podstatě úplně totožný s animovanou předlohou, stejně jako postavy a prostředí. Je zde ale jeden velký rozdíl v postavě otce hlavního hrdiny (Anthony Wong), který je opilec a břídil ... ke konci filmu se ale vyjeví jako naprostý frajer. V animované verzi byl otec dobrák a slušný muž. Tři hvězdy dávám za film jako takový, ale čtvrtou hvězdu přidávám za absolutně dokonalého (jako vždy ...) Anthony Wonga, který je fakt úžasný ve všech rovinách své role, zejména v závěru je to prostě fakt frajer. Plus navíc závěrečný závod, který je fakt adrenalinovou-dopaminovou-serotoninovou záležitostí. Parádní oddechovka!! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V Initial D nepobíhají kolem aut vnadné roštěnky, káry nejsou tak nablýskané, ani v něm řidiči zuřivě nemačkají nitro, přesto žánrově spřízněný Fast and Furious válcuje. Děj vně automobilových honiček tu nepůsobí dojmem vaty určené jen k naplnění filmové stopáže. Nemluvě o lepší a dynamičtější řemeslné stránce. Dravé honičky v točitých horských serpentinách mi evokovaly soutéž v driftech v Need for Speed Underground 2 říznutou Burnoutem. Anthony Wong už po několikáté potvrzuje svou příslušnost k asijské herecké extratřídě. Chová se jako Hrabalův pábitel, ale dejte mu do pracek výkonný motor, jímž může zvýšit výkon své zamilované káry, a uvidíte... :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama