Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Nalinkovanej život jako robot, v sedm večeře, v devět volat domu, projít násobilku, zakázat rachejtle, jít spát a pořád dokola. A najednou jeden šedivej vlas vás donutí uhnout kousek z týhle předem daný rutiny a skončí to s chlapem co žije v půlce karavanu, krade sádrový trpaslíky, koupe se nahej a bere život tak jak jde a vy najednou zjistíte, že zažíváte nejzábavnější dny v životě. Sam Rockwell a John Turturro si museli natáčení ohromě užívat, protože tenhle film je hlavně o tom, že každej má v sobě kus malýho dítěte a můžete se snažit sebevíc, ono stejně jednou uteče a ukáže vám, zač je toho loket. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná nezávislačina z pera Toma DiCilla, který napsal roli Ala Fountaina Johnu Turturrovi přímo tělo. Stejně tak Sam Rockwell si svou roli užívá s entuziasmem sobě vlastním. DiCillo se tímto filmem definitivně vyprofiloval jako jeden z top US nezávislých filmařů, jehož filmy nejsou jen pro pár klubových nadšenců, ale jsou otevřeny všem, kteří nejsou jen tupými konzumními hovádky :-) 75% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nenápadně se tvářící úvod do sucharské existence jménem Al Fountain nepřeje nejmenšímu tušení, že od chvíle, kdy si hrdina najde svůj první stříbrný vlas a doslechne se něco nelichotivých přívlastků o své osobě, ohlásí nástup dobrodružná linie, u které nebude tak docela jasný žánr, kterým se bude ubírat - od matoucích a krajně podezřelých situací se dá čekat cokoli, počínaje nějakým tím nadpřirozenem, přes úchyláckou komunitu a brloh bestiálního maniaka, až po možnost onoho světa, aby vykrystalizovala do nevážně-vážné, vzrušující výroby nových vzpomínek, protože ty dětské častým používáním vybledly jako staré fotografie a bdělost přítomnosti náhle nestačí. Na podivném místě, kde složení obyvatelstva připomíná U-Turn v umírněné podobě, může začít Alova cesta k znovuzrození, provázená bezednou studnicí inspirace - chlápkem, co přestřihl dráty, aby se stal nezávislým a kterému jsem lehce uvěřila, že ve staré šperkovnici vězní měsíční svit - aby ne, když mu prodej kradených zahradních kýčů vystačí na pohodlné vyžití a půl domu k tomu... John Turturro a Sam Rockwell jako skvělý a skvělejší. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

John Torturro hraje šílenýho suchara, který svým podřízeným nedopřeje trochu zábavy ani pět minut před sirénou, plechovky s barvou musí lícovat a když už nemá koho buzerovat, zavolá domů a vycuká aspoň manželku a syna. Neni divu, že když dělníci z jeho party pořádají mejdan, on sedí v motelu sám a volá na sex po telefonu. Jednoho krásného dne ale potká chlápka, který jako kdyby si odskočil z komparsu na kovbojku, a který mu jeho "hodnoty" obrátí naruby. Al Fountain se začne chovat jako utržený ze řetězu a pod "vedením" svého nového přítele pozná, o čem je život. Parádní, u nás bohužel málo známý film (jako většina DiCillových) a první film, ve kterém jsem viděla (a žasla) Sama Rockwella. ()

krypton22 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek reprezentuje všechno, co mám rád na filmech. Radost v očích Ala Fountaina, zakusujícího se do čerstvého rajčete, stejně jako nostalgie při pohledu na smutný osud kdysi životem kypícího lunaparku, to všechno v člověku vyvolá takový příval emocí a vzpomínek, že se po dojezdu závěrečných titulků možná (alespoň na chvíli) stane někým lepším. Bez legrace. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama