Reklama

Reklama

Novgorodcy

všechny plakáty

Obsahy(1)

Druhá světová válka na východní frontě, daleké Rusko. Nad hlavami místních partyzánů zuří ostré boje spojeneckých letců s piloty německých Messerschmittů, kteří se snaží udržet naživu letecký koridor ústící za zády Rusů. Sestřelený Francouz Claude sice neumí skoro vůbec rusky, mezi partyzány se mu ale okamžitě zalíbí, především díky půvabné Evdokii, do které se na první pohled zamiluje. Je tu i uprchlý operní zpěvák, který si na útěku povšiml skrytého německého letiště. Partyzáni ho posílají, aby je k němu dovedl. (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sovětská estráda nevalné úrovně a neexistujího smyslu pro věc. Partyzáni se chovají spíš jako venkovští sedláci, místní kráska zahoří láskou k sestřelenému francouzskému pilotovi, a nad tím vším mohutným hlasem prozpěvuje Mistr své árie, nehledě na utajení před fašouny. Jako agitačka se to dá pochopit, Stalin na odznaku hovoří za vše, nicméně asi i velký Josip si uvědomoval, že takovou blbost lid vidět nemusí. ()

Zajímavosti (1)

  • Válečný snímek Borise Barneta nebyl v Sovětském svazu kvůli přísné cenzuře nikdy oficiálně zveřejněn, z vlasteneckých a motivačních důvodů však byl promítán ještě za druhé světové války ruským vojákům na frontě. (dopitak)

Reklama

Reklama