Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je inspirovaný životem Hanka Garlanda, legendárního kytaristy z Nashvillu. Díky svému talentu se brzy prosadil a poté ho vyhledávali takové hvězdy jako Elvis Presley, aby jim pomohl nahrát jejich desky. Hank pohybující se po celém USA se stával čím dál slavnější, kvůli svým názorům se ovšem dostával často do konfliktů s obchodní,rasovou a sociální vrstvou. Ale byl to až vztah s jeho manželkou Evelyn (Ali Larter), co ho vedlo k zániku. Evelyn byla jiná než kterákoliv žena, co potkal. Zahlédl ji při schůzce v klubu Day v Chicagu, Evelyn ho nadchla a fascinovala a po romantické vichřici se hned vzali. Evelyn se zdála dokonalá, jenže nesnesla fakt, že Hank miluje jí i hudbu, a tak začala demonstrovat, aby miloval pouze jí. Po autonehodě a po léčbě už nikdy nehrál.
Film vyhrál několik cen na různých filmových festivalech, včetně za nejlepší režii,hudbu a scénář. (may.lo)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jméno tohohle muzikanta mi nic neříkalo, nicméně i bez toho, že by si to člověk spojil s konkrétním hudebním světem, který k němu patřil, je to velice silné drama o mezilidských vztazích v hudební branži a o osobních životech s ní souvisejících. A navrch skvělá muzika. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do shlédnutí tohoto filmu jsem nevěděl, že nějaký Hank Garland žil. Po tomto filmu s čistým svědomím mohu říct, že tak skvělého hráče na kytaru svět ještě ani nepotkal...a ani nepochopil. Moc zajímavý film, skvělá muzika a příběh, který má trošku jiný průběh, než celá řada jiných biografií. ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Ak sa na tento film dívame ako na životopisnú drámu, tak mu nič nechýba. Film ocenený za najlepšiu réžiu, hudbu a scenár. U mňa to prekonalo aj Walk the Line, teda hlavne po hudobnej stránke. Príbeh dojímavý a fascinujúci, Ali Larter opäť na vrchole svojich hereckých síl, bohužiaľ opäť nie v príliš známom filme. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Více pro Americké publikum, nebo publikum vyznávající styl Hanka Garlanda. Pro obyčejného člověka z Evropy, který poslouchá Evropu 2 je to nepoužitelné. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Walk The Line, hlavně kvůli méně hvězdnému obsazení. Líbily se mi legendy rock'n'rollu ve vedlejších rolích. Ale zápletka v podstatě podobná. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama