Reklama

Reklama

Elvis nebo Samuraj?

  • USA Six-String Samurai
všechny plakáty
Trailer

Elvis je po smrti a Ameriku v roce 1957 proměnila atomová apokalypsa v nehostinnou poušť. Civilizace se však jako zázrakem zachovala v podobě rokenrolové metropole Lost Vegas, jejímž králem Elvis býval. V rádiu se náhle ozývá hlas DJ, který vyhlašuje soutěž uchazečů o místo krále nového. A právě tady začíná příběh možná posledního hrdiny jménem Buddy, virtuózně ovládajícího kytaru a samurajskou katanu, který se vydá na cestu za královskou korunou božského Elvise podivným světem mutantů, kanibalů, zombie, šílených muzikantů a opravdových samurajů. Ani sama Smrt, tolik připomínající Slashe z Guns’N Roses, ho nezastaví. Na své bizarní pouti též potká osamoceného sirotka, jenž mu na dobrodružné cestě bude dělat společnost, a možná právě v duši malého chlapce nalezne to, co doopravdy znamená být králem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Nosdrolomo 

všechny recenze uživatele

Hrozitánská škoda, že nebyla využita síla tohoto filmu. Hlavní hrdina, nápad, vizualizace a hudba mají rozhodně na to aby se stali jednoduše kultovní. Ovšem příběh je celkově natolik stupidní a nějak nespojitý, že jsem na rozpacích. První polovina filmu je učiněná nuda a při životě jí drží jen velmi charismatický Jeffrey Falcon a jeho kytara. Druhá se už trošku rozjíždí, ale konečný verdikt musí znít 3 hvězdy. Škoda. Jo a toho Rock’n’Rollu tam taky mohlo být víc :-) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po atomove valce v padesatych letech se kralem USA stava Elvis Presley, zijici v Lost Vegas. Elvis ale umira a o jeho misto se uchazi nova, mlada krev. A k te patri i hlavni hrdina - Buddy Holy. Putuje se svou kytarou a katanou k vysnenemu mestu a spolecnika mu dela jen maly chlapec. A v patach ma tri metalisty, vedene samotnou smrti, ktera vypada jako Slash z Guns n Roses. - Behem poslednich deseti hodin jsem si tenhle neuveritelnej film pustil uz dvakrat. Tak skvele skloubeni obrazu a hudby jsem snad v zivote nevidel. Uzasna rokenrolova atmosfera a hlavne dej bez jedineho hlucheho mista, posouvaji SSS az nekam do meho osobniho top 10. A co vic, Buddy je asi nejvic cool hrdina co jsem kdy videl a dokonce i detsky herec si nerika o zabiti. Proste nejlepsi postkatastroficka zalezitost, sorry Maxi. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Falcon asi doma tak dlouho cvičil s katanou a poslouchal ruské rock&rollové kapely až mu prdlo v palici a napsal scénář k tomuhle filmu. Pak se postaral o produkci a sám sebe obsadil do hlavní role nejúžasnějšího filmového hrdiny, kterého jsem do téhle chvíle viděl. Upřímně, čekal jsem akční šupu, což tenhle film v žádném případě není, ale jsou tu úžasné absurdní nápady, až komiksoví hrdinové, ultra suché hlášky ("Jestli překročíš tuhle čáru, tak ti rozpářu medvídka!") a hlavně ROCK&ROLL a pán Smrtka. A na plakátě k tomuhle filmu je pět černých hvězdiček, takže není co řešit a musím je dát taky. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Srdcem jsem formalista. Miluju stylizaci. A miluju absurditu a v jistém smyslu výstřednost. A Šestistruný samuraj JE jednou velkou stylizací, světem uplácaným z béčkových samurajských bojůvek, postapokalyptických vizí studené války a především pak kultury rock´n´rollu (pozor, ne rocku jako takového, ten je tady - ve formě metalu - prezentován jako zástupce zla) padesátých let. Kdybych měl popsat o co ve filmu jde, musel bych se sám sobě vysmát. Tohle je potřeba vidět a cítit. Atmosféra je laděna úžasně netradičně - slova které by k ní mohly nejblíže pasovat jsou komická, bizardní a přitom dojemná. A Buddy Holly je král. Alespoň ten s katanou, co ho hraje ten Jeffrey Falcon. Poklona, kingu... Na tvůj gig ve Vegas bych zašel hned. 90% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Originál s nehezky nevyužitým potenciálem. Bez toho uřvanýho kluka, kvůli kterýmu se to beztak všechno posralo, bych si to užívala mnohem víc (jasně, to by pak chtělo vymyslet jiné "zápletky" a koneckonců i to závěrečné "poselství", no a co). Hudba príma, hlavní hrdina taky (spíš než Buddy Hollyho mi ale stejnak vždycky připomínal Waitse). (3,5*) ()

Zajímavosti (5)

  • Představitel hlavní role Jeffrey Falcon dělal všechny své kaskadérské kousky bez pomocných drátů a speciálních efektů. (Kritiq)
  • Sovětský voják přezdívaný „tygří dráp“, který se objeví v závěru filmu, se jmenuje Noel Falcon, a je to bratr Jeffreyho Falcona. (Kritiq)
  • Kapela Red Elvises, která hudebně provází celým filmem, představuje sama sebe jako skupina s „pěknýma botama“. Velký trojúhelníkový nástroj, na který hraje jeden ze členů kapely, se nazývá elektrická balalajka. (Kritiq)

Reklama

Reklama