Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez, Tony Jaa patří k novodobým bohům bojových filmů spolu s Iko Uwaisem. Film je několikanásobně lepší než díl první. Naprosto perfektně propracovaná choreografie bojů, Tony má neskutečnou fyzičku. Potěšila přítomnost Lateefa Crowdera nebo Nathana Jonese. absolutní vrchol filmu je několik minut trvající souboj na schodišti, který je celý točen na jeden záběr a následně ukázka padesáti způsobů lámání kostí. Jeden z nejlepších bojových filmů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Film je zbytecne dlouhej, 80 minut by stacilo. Navic se tvurci snazi neustale rozvijet pribeh a pridavaj mafiany a podobne, coz je u tohohle druhu filmu na skodu, jednoducha zapletka "Jdu si pro slona" by stacila a navic neni ani pribeh zabavnej, ale ty neustaly kecy ukrutne nudi. Aspon, ze kamera je slusna, takze to neuspi uplne. A bitek je malo. Ale je fajn, ze Petchtai Wongkamlao nedela trapaka jako v Ong-Bak. Co se tyce Tonyho, prislo mi, ze uz neni tak svalnatej jako u Ong-Bak a i v obliceji byl nakej divnej, navic jeho oblek fakt sux. Nastesti je to stejnej ultimatni reznik co minule, takze co bitka, to zazitek. Ze zacatku sice bitky nemaj nak zvlast napaditou choreografii, ale najdou se i vyjimky, ale pak prijde souboj na mokry podlaze a pak zaverecna vyrubavacka a to je neskutecnej ultra giga hyper masakr, kde Tony Jaa predvadi salta, behani po zdi, rezani svalu, ultra chvaty a lame jednu ruku a nohu za druhou a ten zaver me fakt rozsekal na hadry. Tony za 4*, bitky za 6*, ale samotnej film tak za 2*, celkove lepsi 3*. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na prvom diely som si čiastočne cenil to, že sa zbytočne nebabral s príbehom, naporcoval kopu svižnej akcie, ale ten úbohý príbeh aspoň fungoval. Toto pokračovanie sa v tomto smere vykašľalo úplne na všetko a už po piatich minútach náš hrdina zareve:" Kde sú moje slony!" a bif,baf, buf... Po chvíľke nasleduje to isté a túto smiešnu a otrepanú vetu začujete ešte niekoľko krát. V závere, kde náš superhrdina zmasakruje stovku (nepreháňam) protivníkov, má odrazu problém s jedinou ženou, ktorá má v ruke bič... Čo si má o tom myslieť divák? Postavy sú tak ploché, až je to trápne a celá tá výplň medzi akčnými scénami je strašne nudná. Bojové scény sú kvalitné, to treba pochváliť. Odporúčam všetkým, ktorí dokážu vypnuť mozog, alebo sa preniesť cez tú nudnú a trápnu výplň. Ja som to čiastočne dokázal. Film 50%. A kde sú moje slony!!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Mezinárodní práva na film byla prodána ještě předtím, než se vůbec začalo natáčet. Tím se stal vůbec prvním thajským filmem, který toto dokázal. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama