Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jacksona pôsobí svojimi výpočúvacími metódami ako drsnejšia varianta Jacka Bauera a film má v jeho postave ozajstnú oporu, trochu si však ubližuje béčkovým spracovaním a predvídateľnostou. Obmedzený rozpočet je vidieť, talentovanejší muž za kamerou chýba a s výnimkou scén výsluchov viac napätia poskytne takmer ľubovoľný lepší diel 24. A nič, čo by nebolo predtým k videniu tam (ešte aj viacerí herci si zopakovali účasť), už Unthinkable nemá. Slušný nadpriemer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To, co teď musím udělat je nemyslitelné. Tady to končí. Nic, co jsem ti udělal, tě nedonutilo mluvit. TEĎ SE TO MĚNÍ!..... Tajná operace, na jejímž konci je (možná) odpověď na to, jestli jste připravení udělat to, co je nejlepší pro vaši zemi. Emociální, bohužel i ze života. O naší slabosti, která se lehce zneužívá a o (nesmyslných) hodnotách, které nás stály tolik životů. To vše jen díky mnohahodinovému výslechu plného strachu a fanatismu. PARÁDA!! Dostalo mě to neskutečné stupňování dramatické situace, to pohrávání s mojí myslí, city a pudy, i ono podlehnutí bezvýchodné situaci. A proto jsem schopen odpustit i malé chybičky a dát maximum. KOHO BY JSTE NECHALI ZEMŘÍT VY? Tohle si pustím zase! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, kde jsou mé hranice při vyjednávání s teroristy. 2.) Líbí se mi, když je S.L.Jackson zároveň specialistou a tajnou zbraní. 3.) Za odpověď na otázku ,,Bylo dřív vejce nebo kuře?“ jsem ochoten i vraždit! 4.) Připravuji se na funkci ,,agent provokatér“. 5.) Chystám se koupit velké množství hnojiva. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Morálka vs. bezpečí státu. Samuel L. Jackson vs. Carrie-Anne Moss. A do toho všeho bravurní Michael Sheen. Tenhle film mě jednoduše odrovnal. Nejen svým přesahem, ale hlavně svým vyzněním. Lidé jsou sobci, kteří chtějí bezpečí, ale jak daleko jsme ochotni zajít? SPOILERY!!! Budeme mučit nejen teroristu, ale i jeho ženu či děti jen proto, aby se zachránily další ženy a děti? Je zde otázka morálky vůbec na místě, když mají umřít milióny lidí? A padnou-li morální zábrany, stanou se z nás zvířata, protože to podporujeme? KONEC SPOILERŮ! Tohle vše zde najdete. Agentka, které chce jen, aby vše šlo "lidskou" či právní cestou (výtečná Carrie-Anne Moss), profesionální "mučitel", který chce jen slyšet pravdu a je pro ni ochoten udělat cokoliv (dokonalý až mrazivý Samuel L. Jackson) a jeden terorista, který chce, aby mu jeho plán vyšel (geniální Michael Sheen). Je to fakt už dlouho, co mi hodina a půl uběhla takhle rychle. Já tím filmem přímo žil a chtě nechtě, plný počet musím udělit. P. S. Mimochodem, budete-li se dívat pozorněji, uvidíte, že ten film není vůbec anti-muslimský, ale spíše anti-moralistický. P. S. 2. A kdo by zde chtěl vykřikovat něco ve stylu "je to sice fajn, ale tohle by se nikdy nemohlo stát, Amíci si zase věci přibarvují, ať to má šťávu…" a podobné řeči, ať si vzpomene na ne zas tak dávné události... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vypálím maximum a má to tři dobré důvody. Za 1) jsem si připoměl, že u filmu může být člověk tak napnutý, že s otevřenou pusou hltá poslední půlhodinu; 2)ka patří ďábelskému Samuelovi - své role se zhostil s takovým zápalem, že jestli ho ještě někdy uvidím v libovolném snímku s dětmi, trefí mě šlak; no a za 3) oceňuji těch několik kulervoucích a překvapivých scén, které dělají tomuto šílenému terroristickému filmu čest. P.S. Doporučuji pozorně sledovat taktiky mocenských organizací USA během děje. Něco na tom je, a není to hezký pocit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

S.L.Jackson si střihnul jednu z nejodpudivějších rolí ve svojí dosavadní kariéře. Sledovat ho, jak řádí, je fascinující a znechucující zároveň, bohužel pro mě jediná věc, co mě opravdu zaujala na tomhle filmu. Jacksonovo počínání je možná brutální, ale omluvitelné tím, co se chystá Michael Sheen udělat. Ke konci ale možná i Jackson překročil mez únosnosti a samotný konec je dost mrazivý. Hlavním problémem je nuda, protože se tak skoro nic jinýho než mučení Sheena neděje a furt na to koukat omrzí. Ani Carrie-Anne Moss mě moc nevzala, i když jí jinak mám moc ráda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama