Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro experiment s kumulací zážitků. U sledování filmu i při psaní komentáře. Do popcornu si nasypte hromadu jehel a připínáčků, Coca-Colu nepijte z plastu, ale ze sklenice, na okraji oštípané kombinačkami do ostrých střepů, a komentář k filmu pište svlečení do půl těla, polití vodou a zbytkem té coly, již smíchané s vaší krví z rozřezané držky. A na bradavky svorkami dráty, umně napojené na zdroj v počítači tak, abyste při každém úhozu na nějaké písmenko dostali elektrickou ránu. Jen tak přiměřeně, samozřejmě, aby vás to nezabilo. Tedy ne předčasně. To by pak byly břitké komentáře, to by se to psalo s jehlami pod nehty, s připínáčky narvanými hluboko do zubů, do rozvrtaných plomb. A kdybyste ty pocity z filmu ze sebe pořád nemohli dostat a tudíž potřebovali krapítek přitvrdit, doporučuji přizvat k psaní komentáře vaši milující ženu. A když ani to nepomůže, tak i vaše roztomilé, nevinné děti. A spolehněte se, že se dostaví (nehty) strhující finále! Jenom si nejdřív ujasněte, vážení spoluobčané, jak daleko chcete při svém psaní zajít... Protože pak nesmíte vyměknout! A chtít to odpískat už při prvním useknutým článku prstu. Přece svůj hřejivý domov milujete. I se všemi těmi slušnými, vyšampónovanými a vychovanými dětičkami uživatelů. A taky s těmi pár sousedovic verbálními spratky, co k vám přijdou na oběd nepozváni a pak znásilní vás a vaše komentáře před vašimi dětmi. Smilování a odpuštění... S atomovkou teroristickýho bodovýho systému pod prdelí. Někdy se těm uživatelům, co konvertovali k islámu, až tak moc nedivím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku minimalistický snímek, odehrávající se na několika metrech čtverečních jakéhosi podzemního úkrytu, kde se rozehrává mistrovská psychologická hra. Film především stojí a padá na výtečných hercích, leč musím přiznat, že příspěvek do žánru filmů o terorismu, či válce z úhlu pohledu médií apod. - tzn. ne aktivní boj, je to vcelku zajímavý. Je diskutabilní, nakolik je to věrohodná záležitost, nicménně chvílemi se jedná o docela maso bez kompromisů, což je přesně tak, jak vypadá naše doba. Jako žánrový přírůstek dobré, nikoli nezapomenutelné. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Oren Moverman, Peter Woodward | Produkcia: Marco Weber, Caldecot Chubb | Distribúcia: Senator U.S. | Rozpočet: ? $ | Tržby: 5,483,534 $ || Vypočúvanie bez servítky. Nekonečný boj v morálnych otázkach, bádanie hraníc ľuĎskej mentálnej výdrže pred fyzickým koncom. Výborný SL Jackson, presvedčivý Michael Sheen, rozporuplné charakterové stvárnenie role Carrie-Anne Mossovou - možno aj kôli nedotiahnutému scenáru... Ale aj tak výborný kus. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Miestami to bolo až komické, ako sa snímok snažil hrať na city diváka. No i napriek tomu, je tu pár scénok, ktoré sa vryjú hlboko do pamäte. A tiež je tu Michael Sheen, ktorý tu podal asi jeden zo svojich najlepších výkonov. Trocha mi to tu kazil S.L. Jackson. Na lepší priemer to stačí. 65/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Děsivé, atmosférické a strhující! Samuel L. Jackson jako vždy vládne, ačkoli je zde vykreslován jako nekompromisní v podstatě antihrdina, dává jasně znát, že on je ta osobnost na plátně. Silný příběh podkreslen hrozbou terorismu na aktuální téma...zamysleme se na chvilku? Co když se podobná zvěrstva dějí a ještě v horším měřítku? ...90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama