Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc peněz tvůrci neměli, ale udělali to nejlepší co mohli a k hodně zajímavému scénáři koupili tři skvělé herce. Nebudu vám nic nalhávat. Na nich a na tom čemu čelí stojí celý film. Občas jsem si říkal jaká je to škoda, že těch peněz nebylo víc, protože pak by zmizel televizní look, laciné kulisy a intenzivní mučící scény by mohli být střídány i s nějákou tou akcí. Pak by to bylo opravdu něco. Nic z toho se nikdy nestalo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Věřte mi, že název filmu v tomto případě rozhodně nesymbolizuje nedočkavé odpočítávání minut, zbývajících do konce, kdy divák jen doufá, ať už to proboha skončí. Tak tohle odpočítávání tedy určitě ne. Spíše bych si tipnul, že někteří by proklatě krátkou minutáž (kdeže jsou doby, kdy 90 minut filmu byl standard?) raději klidně ještě o 10-15 minutek protáhli, aby si užili to gradování napětí ještě o kousek déle. Samuel je kouzelný, ostatně jako skoro vždy, ale v takovém drsnějším slova smyslu - za domácího mazlíka bych ho tedy určitě nechtěl. Carrie-Anne mi do role úplně nesedla, ale podala obstojný výkon. Nejvíc si asi natáčení užil Michael Sheen - skoro celý film seděl a aby ho z toho nebolely záda, tak se chvilkama musel hezky protáhnout. Jo, a Gil Bellows se mi zdá nějak vizuálně zdrsněl. Každopádně to vychází celkově na poctivé 4 hvězdy. ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem byl docela spokojený. Možná i trošku nadprůměrně ... Ale pak se to celé ve mně rozleželo. Když se nad tím celým zamyslíte do hloubky, tak je tam tolik wtf momentů, že si tenhle výtvor víc jak dvě hvědy nezaslouží ... (SPOILER !!! Jen pro příklad - hrozí smrt milionů amerických občanů a šéf vyšetřování sám rozhodne, že nebude informovat prezidenta ?, Žádný krizový štáb, jenom hrstka druhořadých agentů FBI ?, Nejzkušenější americký vyšetřovatel udělá tolik zásadních chyb, které jenom utvrdí teroristu aby nic neřekl ??? atd.atd.) WTF ?! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Miestami to bolo až komické, ako sa snímok snažil hrať na city diváka. No i napriek tomu, je tu pár scénok, ktoré sa vryjú hlboko do pamäte. A tiež je tu Michael Sheen, ktorý tu podal asi jeden zo svojich najlepších výkonov. Trocha mi to tu kazil S.L. Jackson. Na lepší priemer to stačí. 65/100 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který dokonale prověřuje naše vlastní svědomí. Byli bychom ochotní podobných činů, kdybychom mohli zabránit tragédii? Kde končí hranice a jakým způsobem bojovat s nepřítelem, který na slušnost dávno rezignoval? Správně položené otázky v syrovém podání, které se rozhodně nebude každému líbit. Samuel L. Jackson sympaticky "lidsky krutý", Michael Sheen fenomenálně nejednoznačný. Nejsem fanda mučení, ale ani idealista. Kdo má problém s tím, o čem film vypráví, má problém s realitou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama