Reklama

Reklama

Věčná pěst

  • Hongkong Eternal Fist

Život v daleké budoucnosti na Zemi, zpustošené mnoha válkami, je každodenním bojem na život a na smrt. Krvelačný král Mainframe (Greg Douglas) likviduje nemilosrdně sebemenší touhu po změně k lepšímu. Mladík Amp (Dale ‘Apollo‘ Cook) spolu se svou přítelkyní Lyssou (Cynthia Khan) se však pustí do nerovného souboje s krutovládcem a jeho přisluhovači. Zvítězí odvaha a bojové umění tohoto mladého páru nad drtivou převahou nemilosrdných zabijáků? (Hamer Film)

(více)

Recenze (15)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, že by to Cynthii Khan v černé kůži a s kuší rozdávající na potkání kopy z otočky do xichtu neslušelo, ale jako celek je tahle ultralevná bezdějová přehlídka bídně ochoreografovaných soubojů v poušti, kterou občas projede nějaké zrezlé auto nekoukatelná. I když se český dabing postaral o pár šťavnatých hlášek vypsaných ostatními. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem dohnal jeden z restů mládí. Na VHS s Kapitánem Amerikou od Pyuna, vedle Měsíce 44 mé nejoblíbenější, byl trailer na Věčnou pěst, kterej mě uchvátil a viděl jsem ho fakt hodněkrát. Pak uplynulo hodně vody, ševci vedli vojnu pro červenou sukni atp. a Eternal Fist konečně díky LIONovi přistála na mém stole. Na to, že se natáčelo v jedné jeskyni, jednom baráku a kolem dvou písečných dun, tak musím uznat, že i díky ulítlým syntezárorovým plochám podařilo vykouzlit dobrou temnou atmosféru pro bitku, která trvá asi tak 85 min. :) Pankáčský syrový béčko s klišovitou postapokalyptickou estetikou, která nemusí nutně urazit...K hláškám bych ještě přidal "Tak pojď ty čůráčku" a samozřejmě "Mainframe, tvé zuby jsou velké jako tvůj chuj" :))). Na závěr bych ještě doplnil Piggsyho, přítelkyně Ampa se jmenovala Wild, Lyssu zabijou hned na začátku. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Úžasne (s)prostoduchá postapokalyptická nonstop márovačka s maximálne dvojminútovými prestávkami, aby sa hrdinovia aspoň napili vody. Scenár netreba, zápletka je odbitá obligátnou hláškou " teraz sa chcem pomstiť" a pár zvratmi ktoré nemajú iný účel než nasmerovať "dej" k dalšej bitke. Nikto sa tu s ničím neserie, dejisko tvorí kúsok púšte, skandujúci dav pri turnajoch pár otrhancov a Cynthia Khan sa behom minúty zmení z hipíčky v tunike a sandáloch na bojovú mašinu v elasťákoch a koženej bunde. V závere má hrdina slabú chvíľku keď ujde pred rozhodujúcim zápasom a než stačí v nasledujúcej, asi minutovej scéne povedať prečo, už mu záporák stihne uniesť a umučiť kamoša a naaranžovať jeho mŕtvolu tak aby to vyvolalo požadovaný "ááárgh-idem si po teba" efekt. Okrem akcie je tam aj pár hlášok a vtipov, trebárs ten černoch ako nadával autu čo nechcelo štartovať, alebo zhúlenecky sa rehotajúci organizátor zápasov s kúpacou čiapkou a kraťasmi zo staniolu. Samotná choreografia súbojov je stavaná skôr na kvantitu než kvalitu, proste len kopať-kopať-kopať. Tým pádom bohužiaľ aj Cynthia pôsobí vcelku drevene, o hlavnom plešatom búchačovi nehovoriac. Ale záporák menom Mainframe je fajn štrbavý srandista. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru prostě nemůžu jinak hodnotit než za čtyři. Sice se jedná o ultralevné béčko natáčené v nudné poušti, ale v podstatě se jedná o jednu z nejlepších "arénovek" jaké jsem kdy viděl. Pokud se totiž člověk podívá na souboje pořádně, tak si může porovnat s jinými filmy podobného ražení, jak jsou dobře choreograficky zmáknuty... Téměř žádný střih při úderech a kopancích!! 80% kopů a úderů jak vyletí, tak padne, aniž by byly několikrát prostřiženy. Sice je někdy vidět, jak si "herci" nahrávaj a že některý rány jdou docela na lehko a asi by moc ve skutečnosti "nebolely", ale i tak se jedná o perfektní choreografii, kde všechno pěkně vidíme a nemáme nablikáno v očích z prostřihů a špatné kamery. Navíc je to v podstatě non-stop akce, tady se prostě řežou furt!! Souboje se zbraněmi a hlavně používání nunchaky je naprosto TOP (málokdy jsem viděl tak profesionální "práci" s nunchakou jako u hlavního hrdiny ...). A navíc Cynthia Khan je fakt nádherná, v černým pankáčským oblečku fakt k nakousnutí!! Taky je vidět, že v soubojích vystupují chlapi, co něco dovedou, v titulcích bylo uvedeno pár mistrů kickboxu apod. Jako sice děj nula, film o ničem, ale mě osobně jde o akci a když je takhle koukatelně a non-stop dávkovaná, tak není u mne co řešit... Fakt na svoji dobu a v rámci ultralevného žánru naprostá pecka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné a hloupoučké akční céčko, kterých bylo v devadesátých letech jako hub po dešti. Věčná pěst je však houbou nezalévanou a neduživou. Nedá se prakticky vůbec mluvit o nějakém příběhu, a tak ani nemá větší cenu se pozastavovat nad katastrofálním "hereckým" umem všech zúčastněných, zklamáním pro mne byl ale jen výkon Cynthie Khan, přece jen jsem měl o ní trochu větší mínění, byť zase bez přeceňování. Hamleta jsem ale opravdu nečekal a těšil se alespoň na dávku bojového umění. Místo něj jsem však dostal jen amatérskou smršť přezvučených "jakoúderů" bez jakéhokoliv náznaku nápadité choreografie, respektive zcela bez ní. Nuda a šeď . Hvězdu, protože Cynthii prostě odpad nedám. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Amp (Dale Cook) je síce ukrižovaný, ale v nasledujúcej scéne niet po dierach v jeho rukách ani stopy. (beso74)

Reklama

Reklama