Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne docela zaujal. Transsexuál tomu dodal humor. Ponurá vězeňská cela, čtyři spolubydlící - retardovaný pošuk, který si nachává uřezávat prsty jen proto, aby se dostal na marodku. Transsexuál, který si hraje na jeho mamku a dokonce ho i kojí svými silikonovými prsy, postarší intelektuál, který se nechává transsexuálem obdělávat zezadu. Člověk by řekl, že to spíše bude naopak.... No a jeden vcelku normální chlápek a do toho nadpřirozené úkazy a smrt. To lámání kostí tomu retardovanému pošuku bylo skvělé (pozn. autora). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, obdivuhodné zpracování. Francouzský horor? že nemůže být, ale může a ať se klidí stranou s vyvražďovákami typu Haute Tension, který sice zaznamenal na řadě míst úspěch, ale tomuto typu hororů zrovna moc neholduju a u mě skončil naprostým propadem. Horor musí mít mystiku, temnou atmosféru, nervy drásající scény a to je přesně to co tento film má a to co já na hororech tak miluju, bohůžel jich zas tolik nových není. Překvapivě se autoři poprali s místem, kde se film natáčí: tedy jedna vězeňská cela 4 lidé každý naprosto jiný, zvláštní a nebo brutálně úchýlný. Krom toho vizuální stránka je na opravdu velice slušné úrovni což mě překvapilo a donutilo dát pět hvězd. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co toto jako mělo být? Začátek byl dobrý, film z vězeňského prostředí je skoro vždy fajn. Pak ale ti chlápci začali kouzlit a já si jen říkal, kdy se objeví Harry Potter. Závěrečné dění mi přišlo bez hlavy a paty. Chaos a zmar. Rozhodně to autoři mohli zpracovat lépe než jako takovou šílenou fantasmagorii. 35% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To bylo jak rána mezi oči. Francouzské horory mám poměrně rád, ale tohle jsem opravdu nečekal. Hodně hustá psychologická masírka, tajemná kniha a čtyři dost vymazlené a vyšperkované postavy, každá lepší než druhá. Transsexuál opravdu hustej, dement sice trošku průměrnej, ale stačí zmínka o tom, že sežral svou půlroční sestru a běhá mráz po zádech, ředitel společnosti zpočátku jako jediný reálný a nad věcí týpek, ale nejvíc mě zaujal ten starej chlápek, ten jeho ksicht byl dost děsivej. Pouze tohle všechno stačilo francouzům k tomu, aby natočili atmosférou nabitý, místy i strašidelný horor u něhož nevíte, neprokouknete a napjatě očekáváte, co se bude dít v další minutě. Parádní záležitost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekala. Nejvíc oceňuju asi nápad a totální nepředvídatelnost, což je na poli hororů jev vzácný a dost se cení. Překvapení byl i hudební doprovod, to minimalistický pianko bylo fajn. Krvákových efektů zas tak moc nebylo, ale to stejně není záruka kvality. Film je sem tam prodchnutej i závanem bizarnosti (kojení) a pěkně šlape podpořenej uměřenou stopáží. Klidně by to mohla bejt 4* záležitost, ale to by tam nesměli hrát ty šílený herci, nechápu kde je vyhrabali, nebo jestli byl záměr, aby byli tak otřesný. Jeden horší než druhej. Absolutně nejhorší je ale prkennej hlavní hrdina, není zřejmě divák, kterej by mu fandil. To už je sympatičtější snad i ten pošuk, co snědl svou sestru. Navzdory tomu je to ale fajn nízkorozpočťák, takže čekejte solidní horor a nečekejte oskarový výkony. 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na filmovém festivalu Gérardmer v roce 2003 společně s filmem The Gathering (2002) Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Kameraman tohoto snímku Jean-Marc Bouzou vyhrál v roce 2003 na filmovém festivalu Avignon cenu Prix Vision za nejlepší kameru. (Terva)
  • Před samým natáčením producenta napadlo, že knihy jsou již zastaralé a přemýšlel o náhradě magického deníku za e-book. (Musak)

Reklama

Reklama