Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Netradiční horor. Je tu sice obvyklá tajemná kniha plná symbolů, která (pokud se umí správně číst) dokáže zázraky a na kterou je už málokdo zvědavý (takových už jsme viděli...). Netradiční a zajímavé ale je, že jde zároveň o komorní vězeňské drama s humorným podtextem, který je postaven na povahách, chování a vyprávění bizarní pětice těžkých zločinců, žijících spolu v jedné hnusné cele, kde se také 95% děje odehrává. Zakončení je sice plné černé magie, ale se zajímavými výsledky - montechristovská přání vězňů se začnou vyplňovat, ale malinko jinak, než si představovali. 55%. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nápad bezesporu není zlý, ale zpracování a výběr herců posílá film zase do hluboké prdele, jako už několik jeho podobných předchůdců. Navíc se nejedná o horor, jediné hororové momenty filmu přináší místní travestita, který posbíral hereckého talentu asi jako Troška toho režijního...............moje hodnocení = 2 z 10. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film zaměřený na 4 kriminálníky uvězněné ve vězenské cele, kteří touží po útěku. V průběhu filmu najdou magickou Knihu spolupracující s Černou Magii. Nápad je skvělý, něco takového jsem doposud neviděl.Transexuál a jeden Magor cannibal, dodávali filmu Humor a o zábavu bylo téměř postaráno, ke Konci se dočkáme i slušně natočeného Gore, jak je u francouzů zvykem, takže já jsem spokojenéj 65% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemám ponětí, co si režisér pokládal za cíl, protože tohle bylo opravdu špatně naservírované. Na postavy, na kterých celý ten příběh stál, se nedalo koukat. Dialogy byly úplně o ničem. Atmosféra byla sice snaživá, prostředí hrálo na správnou strunu a jedna gore scéna taky stála za to. Nic jiného bohužel pochválit nelze. Je to takové čáry máry bez souvislejšího řádu. Vlastně mě ani nezajímalo, jak to dopadne. Ten konec byl stejně úplně otřesný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To bylo jak rána mezi oči. Francouzské horory mám poměrně rád, ale tohle jsem opravdu nečekal. Hodně hustá psychologická masírka, tajemná kniha a čtyři dost vymazlené a vyšperkované postavy, každá lepší než druhá. Transsexuál opravdu hustej, dement sice trošku průměrnej, ale stačí zmínka o tom, že sežral svou půlroční sestru a běhá mráz po zádech, ředitel společnosti zpočátku jako jediný reálný a nad věcí týpek, ale nejvíc mě zaujal ten starej chlápek, ten jeho ksicht byl dost děsivej. Pouze tohle všechno stačilo francouzům k tomu, aby natočili atmosférou nabitý, místy i strašidelný horor u něhož nevíte, neprokouknete a napjatě očekáváte, co se bude dít v další minutě. Parádní záležitost. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Před samým natáčením producenta napadlo, že knihy jsou již zastaralé a přemýšlel o náhradě magického deníku za e-book. (Musak)
  • Kameraman tohoto snímku Jean-Marc Bouzou vyhrál v roce 2003 na filmovém festivalu Avignon cenu Prix Vision za nejlepší kameru. (Terva)
  • Snímek získal na filmovém festivalu Gérardmer v roce 2003 společně s filmem The Gathering (2002) Zvláštní cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama