Psí život (festivalový název)

• Argentina

Perro, El

Môj najlepší priateľ

Bombón: El Perro

Argentina / Španělsko, 2004, 97 min

Carlos Sorin

Rozpočet $-miliónovTržby USA $19,791Tržby Celosvetovo $1,412,753(20.3.2009)

Skutečná dobrota člověka se může projevit v naprosté čistotě a svobodě jen vůči tomu, kdo žádnou sílu nepředstavuje. Skutečná mravní zkouška lidstva, ta nejzákladnější (uložená tak hluboko, ţe uniká našemu zraku) záleží v jeho vztahu k těm, kteří jsou mu dáni na pospas: ke zvířatům. Milan Kundera : Nesnesitelná lehkost bytí 9/10(22.3.2011)

Dlouho ve mě nikdo nevyvolal tolik emocí jako Juan Villegas. A nemusel dělat mnoho, i v pouhém pohledu se dokáže udát životní příběh... Minimalistické, prosté, dojemné, nádherné!(2.12.2010)

Příjemně, poklidně a s velkými sympatiemi k hlavní postavě natočený film, u kterého jsem si bezvadně odpočal..(29.9.2009)

Co vas u Bombona necaka je urcite plac ale ani sklamanie. Velmi prijemny film o zivote postarsieho pana, ktoremu zmeni stereotypny zivot krasna argentinska doga. ( Ked sa nechce, tak sa nechce ;-) A som prvy :P(18.12.2007)

Moc milý, minimalistický film s úžasně přesvědčivým Villegasem.(31.7.2011)

Průměrný film. Náhody, které však mají původ v dobrých vlastnostech hlavního hrdiny, ho vyvádějí z životní krize ve zhroucené Argentině.(11.3.2010)

• piranha

Dost neuvěřitelná pohádka o tom, jak chuďas k prvotřídní argentinské doze přišel. Pes byl pečlivě opečováván a de facto vycvičen jak k obraně, tak na výstavy, a ačkoliv byl dlouhá léta nesocializován, všechno zvládnul na jedničku, a to hned týden po změně majitele. Výstavu buď filmově pěkně odflákli, nebo takhle pofidérním způsobem v Argentině běžně probíhá (viz knírač v postroji), což ani v jednom případě není lichotivá situace. Ani ve druhé půlce mě film nepřesvědčil, že jde především o psa. Hlavní hrdina měl navíc po celou dobu v ksichtě jakousi křeč, kterou jsem nezvládla identifikovat ani jako úsměv, ani jako jakýkoliv jiný pojmenovatelný výraz. Podtrženo shrnuto... mohlo to být o dost lepší.(25.7.2011)

Film, který Vás udrží v napětí celou dobu a budete si říkat: "Jen ať neskončí špatně.. dobrej konec to ale taky určitě mít nemůže". Sami uvidíte...(12.10.2009)