Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi příběh o dramatickém boji osamělého novináře proti návštěvníkům z budoucnosti, jejichž výnosné kšefty s katastrofami svým odhalením ohrozil. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ježiš, Katastrofy. Když nepočítám Prince Slunce, byly Katastrofy moje nejhranější VHSko. A byl mi šumák, že příběh je stupidní, triky jsou k uzoufání, že Casper spíš pobíhá než hraje... protože Catherine Bell byla v mý raný pubertě něco jako bohyně. A dneska, po deseti letech, si pořád můžu říct, že to byla a pořád je nehorázně pěkná kun... baba. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady někdo viděl v roce 1991 film Timescape režiséra Davida Twohyho, v roce 1995 Sudden Death s Van Dammem, a pokusil se natočit oboje dohromady. Proto ten závěr působí dost nuceně a kostrbatě. Ale jinak ten film celou dobu odsýpá velmi dobře, hlavní hrdina si pěkně postupně skládá dohromady jednotlivé důkazy (byť pravda, ty fotky v počítači "rozkóduje" nějak až moc rychle). Dokonce to má i nějakou myšlenku, kdy on sám točil pro jejich obdobu zpráv na Nově katastrofy, a teď najednou odsuzuje, že se někdo jezdí na katastrofy koukat z budoucna, nebo myšlenku o tom, kdo vlastně existuje, ti lidé na stadionu, nebo ti z budoucnosti? co když zrovna oni jsou ti, kteří už nejsou? Jo, jsou tam logické lapsy, jo, konec je kostrbatý, ale celkově se to mi to líbilo, klidně bych kouknul někdy znovu. Jo, a Martin Sheen se tu objeví jen občas, a navíc na displeji nějakého tabletu. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak přes půlku filmu je to docela příjemné béčko (snad skoro se vším, co k béčkům patří) se zajímavým nápadem a jelikož se mi na to dobře dívalo, dokázal jsem i do jisté míry tolerovat určité slabiny, které v tom prostě jsou a není jich málo. Ale jinak jo, celkem mě to bavilo. Pak to ale začne postupně jít dolů, z příjemného béčka se začne stávat hodně průměrné béčko a posledních 20 minut mi popravdě dost vadilo, jelikož v nich bylo takových deus ex machina zvratů a scén, že už mi to dost vadilo i na svůj žánr, jen aby to mělo ultra mega hepáč. Mohl být i tak, já proti němu nic nemám, ale pojatý mohl být určitě mnohem líp, klidně i tou standartní cestou, než takovým laciným zvratem. A i když jsem pořád přemýšlel nad tím, že bych tu třetí hvězdičku ještě za něco splašil, dosavadní pomalu se kazící dojmy mi shodil dolů ještě víc klasický klišé konec jak z podprůměrných amerických hororů. Ale musím uznat, že i když to rozhodně nemá dokonalý scénář, aspoň trošku se místy snaží být nějak promyšlený a do jisté míry inteligentní. Opakuji, do jisté míry. Lepší 2* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dve dávno odpísané kvázi hviezdičky jediného projektu, Casper Van Dien (Vesmírna pechota) a Catherine Bellová (JAG) sa predstavujú vo filme, ktorý mohol byť geniálnym: keď straumatizovaný novinár píše článok „Najväčšie katastrofy 20. storočia“, na dobových fotkách je vždy zachytený jeden a ten istý muž. Paráda, čo? A výsledok? Veľmi, veľmi, VEĽMI béčkarský mix Terminátorov, Matrixov, Nezvratných osudov, Minority Report a 12. Opíc. A rola Martina Sheena je fakt maličká. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na to, jaké téma si to vzalo - cestování v čase - je to do chvíle, než zjistíte pravdu o příběhu, docela dobré, místy celkem napínavé a skoro jsem si říkal, že by to mohl být docela dobrý díl nějakého seriálu, kde byste si ke dvěma hlavním postavám udělali i nějaký vztah. Jinak to ale nějak speciálně nevyniká. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Momenty, kdy policisté Baker (Lawrence Dane) a Stanton (James Allodi) přicházejí na stadion, se od sebe liší. V 67. minutě filmu se představuje pouze policista Baker, avšak když se scéna v 77. minutě opakuje, policista Baker představuje i svého kolegu. (Rebbit)

Reklama

Reklama