Náš čas vypršel (neoficiální název)
Our Time Is Up
Komedie / Krátkometrážní
USA, 2004, 14 min
Asche & SpencerObsah
Krátkometrážní snímek zobrazující den Doktora Sterna, obyčejného amerického psychologa. Co se ale stane, když ztratí motivaci k udržení pacientů a začne jim říkat pravdu? (Karlja)
Houdini
Oscar 1 nominace: Krátký film(24.2.2006)
petaspur
"Omlouvám se, ale zbývá mi šest týdnů do čeho?"(11.8.2010)
.skunny.
Když je člověk v koncích zajde si k psychiatrovi, kam si ale zajde psychitatr?(23.2.2011)
WANDRWALL
Vše se co je zde člověk dnešního typu opakuje. Každý ví, že je zde na čas. Jak s ním naloží, když ví, že má před sebou už jen den, týden atd. Asi každý právě tak, co je mu nejbližší. Té činnosti bude věnovat zbytek svého pozemského času.(28.8.2010)
jonyyy
80%(2.8.2010)
sokov
Příjemná komedie se vším všudy. Psychiatr se dozví, že je vážně nemocný a zbývá mu už jen omezená doba. Pacienty léči několik let jen s opakováním, že vše má svůj čas. Ale po tom, co se dozví tu hroznou zprávu, se vše změní. Ať už jako zadostiučinění, nebo je důvodem jen to, že protahování léčby za účelem tučné provize už postrádá smysl..(25.7.2010)
heyda
Zajít si k psychologovi může být někdy i švanda. 80%(22.7.2011)
Revanx
Milý kraťas o tom, ako jeden doktor pomohol všetkým a nakoniec aj sebe. A ešte nám ukazuje, že psychológovia sú vlastne nepotrební, ono stačí iba trocha úprimnosti.(11.1.2009)
Kwaichi
No, neviem či by som prežil konfrontáciu s mojou fóbiou v zdraví.(5.1.2011)
Macejko
Základná myšlienka je fajn, ale spracovanie kríva. Ono "uzdravovanie" pacientov pôsobí veľmi skratkovito a naivne. Navyše to má neuspokojivý záver. Ale čo už, nie všetky kraťasy musia byť perfektné.(12.7.2010)
d-fens
z filmu dlhého 14min a 22 sec trvajú titulky 4 min a 53 sec :) to je ca. 34% filmu :)) .... ale filmík je to skvelý.... pri dobrom scenáristovi by to išlo natiahnuť možno aj na celovečerný(2.12.2010)
Handle
Skvělý nápad, sice bych si s tím asi trochu víc pohrál, ale i tak dobré...(15.7.2010)
Madluska
Výborně podaný obraz umírajícího psychoterapeuta, který se rozhodl dát vale uhlazenému a neosobnímu naslouchání a svým pacientům skutečně pomoci. To vše v pěkném balení s drobnými detaily (prázdná kuchyň, rozbitý květináč apod.) a několika vydařenými fórky (taky byste se nechali zavřít do popelnice? :-) ). Navíc po zhlédnutí střelených pacientů má ze sebe člověk mnohem lepší pocit, protože není až takový tragéd. Ačkoli - můžete odstranit bakterie z mýdla? :-)(4.1.2011)
BMAJTZ
Tleskám. Vtipné, věcné, pravdivé. Kevin Pollak to evidentně umí i na malém place.(12.7.2010)
Kratoc
Briskně vtipné ... A čím umyjete mýdlo, kterým umýváte mýdlo? :)(25.8.2010)
Endlessly
No, Dr. Zazracny co vylieci pacienta s obsedantno-kompulzivnou poruchou vhodenim do smetiaka (mozno by to mal skusit aj Monk) je samozrejme fun, rovnako ako vtipne narazky pouziva Woody Allen (I am going to give my psychoanalyst one more year, then I'm going to Lourdes) ale s vynimkou In treatment som este nevidela kvalitne zobrazenu realnu pracu terapeuta. Od cias klasickej psychoanalýzy pretieklo uz vela vody, a uprimnost je zahrnuta a klucova. Asi je to normalne ze taketo zarty potrebuju ludia robit, pozrela by som sa vsak co by sposobila ta spominana uprimnost (vo forme akej bola vo filme podana) v reali. Kazdopadne kratas je to mily a vtipny, netreba to brat nakoniec vazne. Psychologovia su vsak v kinematografii obetami snad najvacsej stereotypizacie, alebo pockat, este su tu pravnici, alebo o nich je vsetko pravda?:)(11.1.2009)
NeosinneR
Toto sú presne tie krátke filmy, pri ktorých mi je strašne ľúto, že netrvajú aspoň 2 hodiny. Úžasné.(29.7.2010)
Mato2104
Velmi pekný,ale aj z časti smutný film.Každopádne velmi silný.Jeden z najlepších krátkometrážnych filmov,čo som doposial videl.(1.11.2010)
Blaogranas
Rozhodně tomu chybí nějaké lepší zakončení. 75%.(15.9.2010)
boombang
Trefné, příznačné a upřímné. Nejlepší byla ta asiatka v popelnici :-)(12.7.2010)