Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O legendárnej hre, pre konzoly Sony Play Station, "Final Fantasy" som už samozrejme počul, ale nikdy som nenašiel čas a trpezlivosť si ju zahrať. Možno aj preto som bol v príbehu tohto filmu úplne stratený. Ale vôbec mi to nevadí. I tak som veľmi spokojný. Pretože to čo som videl, môžem označiť ako animované vizuálne orgie. Strhujúca akcia, dymanické súboje, úchvatné prostredia, dokonalé detaily... všetko výborne nazvučené a zvýraznené dobre zvolenou hudbou. Japonci sú v tomto proste machri. "Final Fantasy VII" som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami, čo ešte viacej umocnilo celkový dojem. **** ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Naprosté, dokonalé & drtivé vítězství formy nad obsahem. K čertu s konsistencí, do pekel s dějem, tohle je visuální obžerství přímo nezemského typu. A Sephiroth! Zde ode mne vskutku nelze očekávat sebemenší objektivitu (ne že by to jindy šlo). Jen mě mrzí, že v Advent Children zprznili One-Winged Angel kytarami, originál je mnohem lepší. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Pastva pro oči, trýzeň pro duši. Vizuálně promakané dílo, které ovšem neznalého FF diváka unudí skoro až ke spánku. Kdyby byl celý film jeden dlouhý souboj (viz poslední půlhodinka), neváhal bych zvednout. Takhle jen lepší 3*. Z filmu jsem si totiž neodnesl vůbec nic, jen totální chaos. Stále to totiž nepřebíjí pocit, že se díváme na dlouhé in-game video, než na ucelený film. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Square Soft nás svojim brilantnými renderovanými animáciami ohúroval snáď už od roku 1997, kedy vznikla práve revolučná videohra FF7 - a od tej doby sú takmer stále rovnaké. To, čo výborne pasuje do videohry ako intro, či cut-scene, pôsobí na plátne trošku toporne, odtažito a... zastarale. Schválne si film posuňte na nejakú pomalú dialógovú scénu, a sledujte pohyby postáv, výrazy ich tváre, vyblednuté pozadia... rovnaké technické spracovanie som videl už pred siedmymi rokmi vo FF8! To, čo ale film zachraňuje (a vyzdvihuje do výšín) je orgazmická akcia so zbesilým strihom, ultrarýchlym nalietavaním kamier, ohromujúcimi efektami, choreografiou súbojov, podporená výborným technickým dizajnom FF sveta. Sekvencia útoku obrovského draka na centrum postapokalyptického mesta, pri ktorom sa zdemoluje hádam každá budova v okruhu piatich kilometrov, proste nemá chybu. Hudba Nobua Uematsa je síce výborne napísaná, keďže je ale takmer výhradne vytvorená na syntetizátoroch, postráda majestátnosť a veľkoleposť. Takže zhnutie - pre potreby videotrhu výborná vecička, do kina by som na to ale nešiel. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Všetci sa tu rozplývajú nad animáciu, dobre aspoň sa ja nemusím. Potom je tu príbeh, v ktorom som prvých 30-40 minút úplne tápal. Potom som sa aspoň čiastočne do toho dostal. Celkom slušný príbeh á la Japonsko(keď si tu všetci začnete búchať čelo, tak nie, hru som v živote nehral) a potom prišla taká hodina rýchlej a efektami nabitej akcie(ak si to všetci počítate, že tá minutáž dáko nevychádza, tak ja som videl 2 hodinovú verziu). Ja to hodnotím ako film a nie ako dáke zakončenie úspešnej hry. V tom prípade mi to vychádza teda na 4*. Ak by som hral hru, tak by som dal možnože aj tých 5*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli problémům společnosti a následného nedostatku času nebyla vytvořena klasická kreslená předloha, ale pouze slovní předloha. Aby zrychlili práci, tak dokonce vynechali u některých scén snimání pohybů postav a zbytek byl vytvořen pouze ručně na počítači. (Ignus.cz)
  • Mobilní telefon Clouda Strifea (Takahiro Sakurai) je Panasonic P900iV, prodejný jen v Japonsku, kde se dá sehnat ve třech barvách, přičemž černé provedení se jmenuje Cloud Black. (akisha)
  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)

Reklama

Reklama