Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší rozjezd, skvostný dojezd. Dnešní moderní svět, který se nad sebou už nikdy nezamyslí. Vlak odjel, příležitost nastoupit do dalšího je mizivá. Třetí epizoda úvodní série těží z paměťového implantátu, který umí přehrát veškeré vzpomínky. Dají se zopakovat, zpomalit, přiblížením se podívat na detaily, okořenit si jimi sexuální život. Ale i smazat. A dá se kvůli nim rozbít vše, co si postavy vybudovaly. Přesvědčí se o tom nervózní mladý právník a jeho lži „skrývající“ manželka. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad perfetně děsivý. To, že si každý kdykoliv může přehrát cokoliv, co jste dělali, zažili. Ať už na kontrole na letišti, nebo při pohovoru do práce. Nedejbože pak v osobním sektoru. Když nemáte čip, jste považování za politického aktivistu. Rozhodně mě napadlo, že by bylo fajn si pamatovat "okna v alkoholovém opojení", aby člověk nedumal, co sakra zase dělal. Jenže pak bych rozhodně nechtěla, aby je někdo kdykoliv viděl :D Nástroj více ke zneužití než pomoci. Hodně děsivé, avšak ten příběh, do nějž celou "budoucnost" zasadili a díky němuž se dostáváme k nápadu, byl neskutečně nudný a o ničem... a to je velké mínus tohoto dílu. Sledovat žárlivého manžela, který si celou noc přehrává uplynulý večer a hledat sebemenší náznaky manželčiny nevěry... nuuuudaaaa. Za nápad 5*, za příběh 2*, tím pádem průměr prostě 3*. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, kam môže dôjsť posadnutosť. A hlavne keď Vám k tomu dopomáha technológia, ktorej dôsledky si nevieme predstaviť. Inak povedané, keď vývoj technológií napreduje rýchlejšie než ľudské uvedomenie a schopnosť sa s ňou vysporiadať, aby naše problémy neboli znásobené technickými hračičkami. Toby Kebbell je týpek. Videl som ho v Rock n Rolle a teraz tu. Vždy zaválel. Výborná časť. Pozrel som si ju znovu po nejakých 8 či 9 rokoch a stále to je pecka. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj posledna cast prvej serie ma oslovila. Myslienkou a taktiez spracovanim. Pribeh je fakt zo zivota a musi zaujat. Celu cast som premyslal ako by som takyto vynalez vyuzival sam. Nakoniec som dospel k zaveru, ze by som si to asi nekupil. Zaujal ma aj herecky vykon Kebella, ziarlivca zahral dobre. Opat ocenujem ako realisticky to je natocene. Mam na mysli chovanie ludi zasadenych do "univerza" jednotlivych casti. Rovno pokracujem na druhu seriu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl vyrukoval s moc hezkou myšlenkou, která rozhodně nenechá vaši mysl na pokoji. Neustále jsem přemýšlel, jak všelijak by se daná technologie dala uplatňovat v reálném životě. Našel jsem rozhodně více pozitiv. Nejenom, že by v takovém světě byly kurvy ohroženým druhem, ale člověk by si třeba mohl brzy z rána zrekapitulovat svoji divokou alkoholickou jízdu a možná, kdo ví, už by se třebas nikdy nenapil. V případě tohoto seriálu přišli tvůrci rovněž s moc hezkým nápadem o chronicky žárlivém manželovi a kurvě ženě, která svého chotě natolik milovala, že si v době jeho 5denní nepřítomnosti nechala napumpovat do dělohy bastarda. Top momentem byla rozhodně vášnivá manželská soulož. Z první série nejkvalitnější materiál. Tento seriál vás zkrátka donutí se zamyslet. Moc hezký britský projekt. Těším se na další sérii. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2013 si Robert Downey Jr. vybral túto epizódu ako potenciálny námet pre natočenie filmu. Napísať ho mal scenárista epizódy Jesse Armstrong, ktorý v roku 2018 priznal, že z projektu zišlo. (Arsenal83)
  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)

Reklama

Reklama