Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se se Stuartem Shorterem. Má rád alkohol a heroin. Užívá si bolest. A je bezdomovec, zklamaný světem a posedlý noži. Ovšem jeho životní příběh je absolutně úžasný. HBO si vám dovoluje představit filmovou adaptaci stejnojmenné autobiografie.  Spisovatel Alexander Masters se ohlíží zpět na život svého kamaráda Stuarta, bezdomovce a alkoholika, který v dětství zažil traumatickou událost. Krátký život Stuarta Shortera byl jeden velký chaos - bezdomovec, který si hrál s noži, holdoval drogám a alkoholu a měl sklon k násilí. Když se však setkal s Alexem, nabral jeho život nový směr. Alex se rozhodl, že o Stuartovi napíše knihu a Stuart ho přesvědčil, že má příběh koncipovat pozpátku, aby byl více vzrušující. Stuart tedy vypráví příteli dobrodružství svého života, líčí příběhy současnosti a postupně se vrací do dětství. Jeho osobitý smysl pro humor dodává tragikomický nádech. Historky o přepadení pošty, pokusech o sebevraždu a střídání nejrůznějších institucí umožňují Alexovi nahlédnout do zcela odlišného světa. Náhle není tak těžké pochopit, jak se mohl Stuartův život vymknout kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu sejde Tom Hardy a Benedict Cumberbatch, tak je to pro fanouška filmů prakticky povinnost si onen film sehnat a s radostí se na něj podívat. S radostí jsem na něj i koukal. Jen to nebylo tak precizní, jak jsem očekával. Tom Hardy byl třeba naprosto skvělej, což o to. Podle předpokladů to byl ten nejsilnější trám, co kvality tohoto příběhu držel pospolu. Pak ještě příběh je určitě podle předpokladů další bod, který se u tohoto filmu dá předpokládat. Jenže tím vším to končí. Benedict předvádí takový nenápadný standard. Střihač si pro změnu asi zakouřil hašiš, protože ze začátku jsem třeba vůbec nepochopil ten vztah Toma a Benedicta. Nevím, jestli to byl záměr, ale Benedict tady byl strašně naivní. Tom hraje feťáka a Ben se mu nakvartýruje do bytu, dělá jako by nic. Trošku ten příběh, jak byl místy dost brutální a smutný, se tvůrci snažili odlehčit pohodovými scénami. Něco jako v Trainspottingu. Tady to prokombinování tvůrcům ale podle mě moc nevyšlo. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Další kousek z cyklu "Žhavé léto s Tomem Hardym" mě po posledním citelném ochlazení přivítal zpět do příjemnějšího klimatu, se subtropickými výkyvy hereckého projevu. Chci říct, že zpracování mi nepřišlo adekvátní Hardyho výkonu, který doslova žadonil o lepší podmínky, než jakých se mu dostalo ve formě odosobněného, zmatečného přeskakování do zlomových etap Stuarta Shortera, který by si je zasloužil stejnou měrou, neboť jeho argumenty pro pád na dno společnosti byly sakra pádné. Krom otázek, proč se někomu mohou přihodit tak strašné věci, mi tak zbyly dvě lítosti - nad zmařeným životem i nad plně nevyužitou příležitostí. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju. Je smutný, ale na druhou stranu úžasně vtipný. Příběh o přátelství Stuarta (vynikající Tom Hardy) a Alexandra (rovněž vynikající Benedict Cumberbatch :)) mě skutečně dojal, zasáhl, pobavil a všechno. :) Skvělé vtipné scénky i silné dramatické momenty, píseň od Baby bird - You're gorgeous, ještě jednou - mí doslova mí milovaní herci, (Benny i Tom jsou tu tak mlaďouncí :) Film by si dle mého názoru zasloužil být u nás trochu známější. :) legrační rozhovor s herci - http://www.youtube.com/watch?v=_5SbV8VQBvE&feature=related, trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zMBP99ZRxHM Alexander, do you want to stay for tea? My favorite: Convict Currey. We used to make in jail. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbarch byl dobrý. Tom Hardy ? Vynikající. Vynikající ve své roli nemocného bezdomovce s tajemstvím, které žádné dítě na světě nikdy prožít nemá. A co všechno se v životě od těch střípků i střepů odvíjí, o tom Benedict sepisuje knihu. Ne tak normálně, ale dějově pozpátku. O jednom Stuartovi z komunity bezdomovců, jeho násilí, drogách, naštěstí i touhách. Velmi dobrý film. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Bohvieako sa mi do toho moc nechcelo, pretože som očakával depku jako sviňa a na ulicu kempovať sa mi tiež nechce ( človek tam môže skončiť i proti svojej vôli lusknutím prstov, ani nevie ako), no i napriek tomu som si to pustil. No a, bomba! Odrazu sa mi chce existovať ! Je to dobre nakrútené a plus s tými kreslenými pasážami, ešte aj vtipné. A kedže je to film do telky, tak tú jednu extra hviezdičku naviac smelo pridávam. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Za skvelý výkon alkoholického násilného narkomana Stuarta bol Tom Hardy nominovaný na cenu BAFTA TV Award. Rovnako film získal niekoľko cien, vrátane za najlepší scenár (Best TV Film) a najlepšiu drámu (Special Jury Prize, RTS Television Award). (Deftie)
  • Budova pošty v záběrech z let 1979 a 1993 je skutečně původní pošta v Cambridge, nyní prázdný obchod. (akisha)
  • V roli nenáviděného soudce se představil skutečný otec Benedicta Cumberbatche. (ilovebritain)

Reklama

Reklama