Reklama

Reklama

Vražední ptáci

  • Itálie Killing Birds: Raptors (více)
Trailer

Skupina studentů biologie se vydává do džungle zkoumat život a chování vzácných druhů ptáků. Netuší přitom, že se pohybují v oblasti, kde před lety došlo k hrůznému masakru. Nepříčetný vietnamský veterán tu zavraždil svou manželku s jejím milencem a prakticky každého, kdo se postavil do cesty jeho ostré dýce. Zdá se, že msta nebyla zcela dokonána a že jeden z vědců má s dávnou tragedií společného víc, než by se mu líbilo. Zrůdné zombie vstávají ze svých hrobů, aby dokončily to, co bylo započato před mnoha desetiletími... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Stratené duše, ktoré nemôžu nájsť kľud." Tento shitovný horor, ktorý vydala firma Řiťka video, nesie ukážkový názov Vražedné vtáky, ale realita je iná. Tak poďme si to všetko vysvetliť do úplného detailu: Úvodný masaker trvá necelých 8 minút, hlavne máme v zábere vtákov všemožného druhu, chlapík prichádza domou, nesie darček pre svoju manželku, až vtom ju nájde v posteli s iným. Hneď vybere nôž, podreže ju a toho chlapíka. Ako vidno, celý je ztoho nervózny, tak podreže vtáka, ale ako by toho nebolo dosť, všetky vtáky sa mu pomstia a vyďobú mu oči, a on nebude vidieť. Od toho okamžiku nastupuje dlhá nuda, ktorá trvá 40 minút, celý čas sledujeme trapné reči o skupinke študentov, a tým čo prišli skúmať. Od 50 minúti nabehnú na scénu Zombie, aby sa malo na čo pozerať, (celé sa mi to nepozdávalo, pretože ako vravím, názov je o vtákoch a nie o Zombie) ale to mi nevadilo, práveže som sa bavil. Vtákou som si predstavoval zmutovaných vo štýle Zombie, lebo ako vidíme obal nám tomu jasne napovedá, hudbu zložil majster Carlo Maria Cordio (La Casa 4, Rosso sangue), aspoň tá hudba je natom najlepšie, celý čas som si ju užíval. A teraz prichádzam k tomu najlepšiemu hodnoteniu: Z môjho hľadiska by si snímok zaslúžil 60 percent, ale kvôli tomu že ma oklamal názov, musím ísť na 40 percent. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Po působivém úvodním masakru přichází obvyklý rozbředlý béčkový průměr. Základním problémem je jednak hudba, jenž mi zejména v pasážích ozvučujících idylu biologického pátrání po papouchovi způsobovala zvukovou nevolnost a poté totálně nesympatické postavy, kde jedinou vyjímku představuje sexy černovláska, která ovšem má mínus za nesundání blůzky ani během sexu. Na filmu nakonec nejvíc pobavil roztomilý obstarožní počítač jedné z postav a názorná ukázka toho, jak dopadne neopatrný člověk nahýbající se nad zapnutý generátor s visícím řetízkem. Slušné 2*. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý snímek, který je sice levný ale dobře atmosférický. Prvních 40 minut se nic moc neděje, ale film dokáže udržet. I když příběh je poměrně hloupí, tak se na něj dobře kouká. Dokonce i herci mi přišly docela sympatyčtí. Horší to bylo s masakrem, který se bohužel nekoná. Každopádně mám rád tyhle béčkové Italské filmy. D´amato umínatočit fajn film(tedy když netočí hororové porno):-) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Už první tóny hudby s umělými bicími, v mizerné kvalitě nasnímaný náklaďák a z něj vylézající voják s nožem u pasu dávají tušit, že tohle bude hodně špatné béčko. A taky že jo. Není tu o čem mluvit, není tu co vyzdvihnout. Špatná zápletka, špatné efekty (které jsou navíc překvapivě málo brutální, nedejte se zmást krvavým obrázkem na obalu), špatní herci, špatná hudba, předvídatelná pointa, nulová atmosféra. Všechno špatně. Ale co filmu zazlívám nejvíc - není tak blbý, že by se aspoň divák mohl pobavit na účet tvůrců a hlavně - nikdo z hlavních protagonistů (/stek) se nesvlékl. Jak trapné. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná variace na Ptáky od Mistra a Zombie od Italů (distribuční označení pro video trh je Zombie 5), která trpí příšernou technickou stránkou a diletantským, možná až ledabylým, přístupem k dílu jako takovému. Hlavním představitelům, kterými jsou škaredí a hlavně špatně hrající teenageři, není v mnoha pasážích skoro rozumět a zvukové ruchy doslova rvou uši. O maskách by se nedalo mluvit ani v nejlepším případě a gore efekty se zastavují u tupého mlácení hlavy o zeď. Děj není příliš podstatný, o to více pak zamrzí, že je otravnému vyprávění a vysvětlování věnováno příliš mnoho prostoru, namísto pořádných jatek. Snímek zdařile klame tělem, protože úvodní scéna představuje to nejlepší z celého díla a dokáže navnadit. Po ní však nastupuje jen nekonečná nuda a jedna slabomyslná humorná pasáž (bohužel bez vysvětlení) o tom, jak se Zombie dokázala teleportovat ze schodů na střechu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • První slovo se objeví až po 9. minutě. (t.mon)

Reklama

Reklama