foto

Robert Vaughn

  • nar. 22.11.1932 (83 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Francis Vaughn se narodil 22. listopadu 1932 v New Yorku. Veřejně známým se stal v roce 1959, kdy byl nominován na Oscara za roli ve filmu Hoši z Filadelfie. O rok později se stal jedním ze Sedmi statečných po boku Yula Brynnera a Stevea McQueena.

I přes účast v populárních filmech nalezl nakonec práci v televizi. Během 50. a 60. let se objevil ve zhruba 200 vedlejších rolích. V roce 1963 dostal hlavní roli v seriálu "The Lieutenant". Píle se Vaugnovi vyplatila, následující rok se díky producentovi Normanu Feltonovi dostal k roli Napoleona Sola v seriálu "The Man from U.N.C.L.A".

Díky čtyřem úspěšným rokům 64-68 se Vaughn stal mezinárodně známou veličinou. Chtěl se tedy stát známým i ve filmu, což se mu tentýž rok povedlo díky Bullittovu případu se Stevem McQueenem. Následovalo několik filmů jako byl Most u Remagenu nebo The Mind of Mr. Soames.

V roce 1972 se opět vrátil k televizi, ale tentokrát do Anglie, kde přijal hlavní roli v seriálu "The Protectors". Do Ameriky se vrátil v polovině 70. let a pustil se do miniseriálů. V roce 1978 to dotáhl až na cenu Emmy za seriál "Washington: Behind Closed Door" a v roce 1979 získal nominaci na Emmy za seriál "Backstairs in the White House".

Sedmdesátá léta byla pro Vaughna velmi významná. V roce 1974 se oženil s herečkou Lindou Staab a v roce 1972 mu vyšla teze pod názvem "Only Victims: A Study of Show Bussines Blacklisting", která pojednávala o McCarthyho honu na čarodějnice v Hollywoodu. V osmdesátých letech se střídavě objevoval jak ve filmu (Delta Force, Superman 3), tak v televizi (seriál A-team).

V devadesátých letech se objevoval spíše v televizních filmech nebo seriálech jako byla Chůva k pohledání nebo Zákon a pořádek. V roce 1998 si zahrál i v seriálu Sedm statečných, kde si připomněl jednu ze svých nejznámějších rolí.

JohnSmith

Herecká filmografie

2016 The American Side
2014 Magnificent Eleven, The
Playhouse uvádí (TV seriál)
Space Age (S03E06)
Sebastien
2012 Excuse Me for Living
2008 Malá Velká Británie v USA (TV seriál)
Verdict, The (TV film)
2007 Warrior Class, The
2004 Gang Warz
Podfukáři (TV seriál)
2BPerfectlyHonest
2003 Darebák a syn
Chvíle štěstí
2002 Tichá spravedlnost
2001 Tak nevyhrožuj
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Company Man, The
Ostrov pokladů
Pivní bratři
Sedm statečných (TV seriál)
Virtuální posedlost (TV film)
Vzácný gen
1997 Americká trojka
Gordon Elliott Show, The (TV seriál)
Mennovo svědomí
Motel Blue
Vulcan
1996 Milk & Money
Ochránce (TV seriál)
Švábi
Visions
1995 Tanec v temnotách (TV film)
Útěk na Horu čarodějnic (TV film)
1994 Dust to Dust
W.S.H. (TV film)
W.S.H. (TV film)
1993 Čarodějnická akademie
Danger Theatre (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Blind Vision
Tatort - Camerone (TV film)
1991 Love at First Sight (TV seriál)
Tracks of Glory (TV seriál)
1990 Dark Avenger (TV film)
Perry Mason: Případ umíněné dcery (TV film)
Pochována zaživa
Vzhůru ke dnu!
1989 Brutální vítězství
Emissary, The
CHUD II.
Nikdo není dokonalý
Řeka smrti
That's Adequate
Transylvania Twist
1988 Captive Rage
Pobřeží kostlivců
1987 Desperado (TV film)
Dobrodruh
Hodina atentátu
Nightstick (TV film)
Vražední ptáci
1986 Cesta Černého měsíce
Delta Force
Murrow (TV film)
Princ z Bel Air (TV film)
1985 Evergreen (TV seriál)
International Airport (TV film)
Private Sessions (TV film)
1984 Hunter (TV seriál)
Last Bastion, The (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
You Are the Jury (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Emerald Point N.A.S. (TV seriál)
Intimate Agony (TV film)
Return of the Man from U.N.C.L.E.: The Fifteen Years Later Affair, The (TV film)
Superman 3
Veliki transport
1982 Day the Bubble Burst, The (TV film)
Fantasies (TV film)
* FDR (TV film)
Inside the Third Reich (TV film)
Modrá a šedá (TV seriál)
Otázka cti (TV film)
1981 Trhák
1980 City in Fear (TV film)
Cuba Crossing
Doctor Franken (TV film)
Fukkatsu no hi
Hangár 18
Sador, vládce vesmíru
The Gossip Columnist (TV film)
1979 Backstairs at the White House (TV seriál)
Good Luck, Miss Wyckoff
Mirror, Mirror (TV film)
Rebels, The (TV film)
1978 Brass Target
Centennial (TV seriál)
Greatest Heroes of the Bible (TV seriál)
Islander, The (TV film)
Lucifer Complex, The
1977 Ďábelské sémě
Starship Invasions
Washington: Behind Closed Doors (TV seriál)
1976 Atraco en la jungla
Captains and the Kings (TV seriál)
Columbo: Poslední pocta komodorovi (TV film)
Polib mě... zabij mě (TV film)
1975 Columbo: Rozbouřené vody (TV film)
Opatrovnice dětí
1974 Man From Independence, The
Skleněné peklo
1972 The Protectors (TV seriál)
Woman Hunter, The (TV film)
1971 Clay Pigeon
Statue, The
1970 Julius Caesar
The Mind Of Mr Soames
1969 Jestliže je úterý, musíme být v Belgii
Most u Remagenu
1968 Bullittův případ
Helicopter Spies, The (TV film)
How to Steal the World
One Life to Live (TV seriál)
1967 Italy's In Season
Karate Killers, The
The Spy in the Green Hat
The Venetian Affair
1966 Loď se skleněným dnem
One of Our Spies Is Missing
One Spy Too Many
1965 The Spy with My Face
1964 The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
To Trap a Spy
1963 Caretakers, The
Lieutenant, The (TV seriál)
1962 Boston Terrier, The (TV film)
The Eleventh Hour (TV seriál)
1961 Big Show, The
Follow the Sun (TV seriál)
1960 Sedm statečných
1959 Dobrý den na věšení
Hoši z Filadelfie
Law of the Plainsman (TV seriál)
1958 Teenage Cave Man
Unwed Mother
1957 Hell's Crossroads
No Time to Be Young
Wagon Train (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)
Desatero přikázání
1950 Big Town (TV seriál)

Dokumentární

2014 I Am Steve McQueen
2008 Hustle the Hard Way
2005 Steve McQueen: The Essence of Cool (TV film)
2002 Filmové žánry (TV seriál)
2000 Guns for Hire: The Making of 'The Magnificent Seven' (TV film)
1998 Steve McQueen: The E! True Hollywood Story (TV film)
1992 Lincoln (TV film)
1986 NBC 60th Anniversary Celebration (TV film)
1983 Making of 'Superman III' (TV film)
1968 'Bullitt': Steve McQueen's Commitment to Reality

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1979 The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Režijní filmografie

1974 Police Woman (TV seriál)
1972 The Protectors (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace