Onegai Twins (TV seriál)

Please Twins!

Animovaný / Drama / Komedie / Romantický

Japonsko, 2003, 12x24 min (SE: 30 min)

• Marius

Onegai twins sú voľným pokračovaním Onegai teacher. Tentokrát sa v malom mestečku preslávenom výskytom UFO stretávajú traja opustení adolescenti, ktorých spája jedna fotografia. Dvaja z nich sú súrodenci a seriál je vlastne o ich snahe zistiť, ktoré z dvoch dievčat je sestrou chlapca Maikua. Na tomto seriáli zaujme len zisťovanie ďalších osudov postáv z Onegai Teacher, boj Miiny a „Senpai“ o srdce Maikua a radostný pohľad na kúpajúce sa dievčatá. Humor seriálu je otrepaný a predvídateľný a pokiaľ máte za sebou aspoň niekoľko anime podobného razenia je Onegai Twins podľa môjho názoru len stratou času. 4/10(25.9.2006)

• Subjektiv

Dosti nezajímavé anime. Pravda, základní nápad, to jest zjišťování, zda dvojčetem Maikua je Miina či Karen, není úplně marný, ale 12 dílů bavit sám o sobě nedokáže. A různé epizodky sloužící jako plnivo seriálu spíše ubližují. Rovněž tak snaha tvůrců ukázat, jak moc že ty vztahy Miina-Maiku a Karen-Maiku jsou rovnocenné. Tudíž mnohdy víte, že to co se děje Miině, se za okamžik bude dít i Karen. Není to tam sice přítomno vždy, ale dost na to, aby to člověka uspalo. Legrace, kterou mohly vnést postavy s nějakým tím humoristickým potenciálem, je zabita neústalým opakováním hlášek, situací, gest a chování. Klidně to napoprvé, napodruhé mohlo být vtipné, ale po desáté? Třebas předsedkyně studentské rady a její temný smích, špehování a intrikaření. A tak by se dalo pokračovat dále. Ale to už by vás i mě příliš unavovalo a nudilo.(18.3.2007)

• Zíza

Slabší než Onegai Teacher. Všechno jako bych už viděla, všechno jako bych už slyšela, všechno jako bych už zažila... Láska, přátelství, konkurence, problémy - to už tu bylo a v lepší podobě. Stačí vidět tak první tři díly a pak ten poslední, vlastně tak o nic ani nepříjdete ;-)(1.4.2009)

Když jsem u Onegai Teacher viděl převážně romantickou tématiku, očekával jsem to samé i od tohoto volného pokračování, tedy Onegai Twins. Můj názor byl hned po prvním díle změněn, autoři zde dávají větší prostor humoru a komediálním scénám do poměrně zajímavého příběhu, který vzešel kvůli jedné fotce. Některé i potěší, že se v Twins objevují i postavy z Teacher série, já jsem rád hlavně za Ichigo Morino a učitelku.(20.7.2009)

No abych řekl pravdu tak jsem od Onegai Twins nic velkého neočekával. A tak se i stalo! Nápad je se dvěma dívkama a jednou fotkou je sice dobrý, jen kdyby se pořád dokola neopakovaly dialogy typu: Možná jsme příbuzní, ale možná taky ne... Navíc mi docela lezla krkem postava prezidentky studentské rady, která pokaždé neměla nic lepšího na práci než špehovat a fotit své okolí. Podtrženo sečteno: Úplná hrůza to sice nebyla, ale strohý průměr zcela určitě. 5/10(5.10.2007)

Slabé, hodně slabé anime které bohužel nenavázalo na skvělé Onegai Teacher, nudilo až do 10 dílu, bohužel až v onom desátém dílu se poprvé stalo něco zajímavého a za ubohých 9 dílů a průměrné 3 díly nemůžu dát lepší hodnocení.(4.7.2010)

• Five By Five

Prvá čas nebola vôbec zlá no potom to išlo dolu vodou... Zo začiatku ešte pár momentov na ktorých sa dalo dobre zasmiať, ale neskôr už iba... nuda... Ktorá z dievčat je jeho sestra je vám jedno, radi sa majú všetci a o nič iné tam vlastne ani nejde... ... No a čo mal sakra znamenať ten "ufónik"?(18.5.2011)

Trošku infantilní, předchůdce (Onegai Teacher) bylo o poznání lepší, ale přesto potěší. Celkový čas anime je relativně krátký a zábavu rozhodně poskytne... A jestli mi něco z tohoto anime zbylo v hlavně, tak je to "Am I relative or Am I a stranger" :)(16.1.2007)

Slabší 4. Mně tam to: "Možná jsme příbuzní, možná ne", lezlo dost na nervy. Dost mi to zkazilo dojem z celého anime. Jinak si myslím, že je to docela dobře odvedená práce a na pár nudných večerů docela dobré zabavení.(13.9.2009)